2022. január 04. | 09:40

Az ünnepi csomag rendszerint inkább szórakoztató, mintsem hasznos funkciókat tartalmaz.

A Tesla egy olyan új szoftverfrissítést tett közzé, amely lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy a kaliforniai elektromosautó-gyártó járműveit valódi megafonként használják, ezáltal pedig akár kommunikálni is tudjanak a környezetükkel menet közben.

Elon Musk cége a tavalyi év végén kezdte el elérhetővé tenni a szokásos ünnepi szoftvercsomagját. A 2021.44.25-ös frissítési pakkban leginkább olyan funkciókkal találkozhatunk, amelyek inkább a szórakoztatást, mintsem a praktikumot helyezik előtérbe.

Egy funkció azonban csak az újabb – 2019-es évjáratú vagy fiatalabb – modellek esetében érhető el, ugyanis ezeknek a járműveknek már kötelezően rendelkeznie kell külső hangszóróval. Ennek elsődleges funkciója, hogy alacsony sebességnél olyan hangeffektet szólaltat meg, amely az autó érkezésére figyelmezteti a gyalogosokat.

A tavalyi ünnepi csomagban a Tesla kiadott egy „Boombox” névre keresztelt funkciót, amely lehetőséget biztosít a tulajdonosok számára, hogy különféle, előre felvett hangokat játsszanak le a jármű külső hangszóróján keresztül.

A 2021.44.25-ös frissítés keretében az amerikai gyártó továbbfejlesztette a Boombox funkciót, és kibővítette a megafon opcióval, hogy a sofőrök mostantól szó szerint hangosbeszélőként használhassák az autójukat.

Ráadásul a funkcióhoz távoli elérést is biztosít a vállalat, így még az sem szükséges, hogy az autóban üljünk a megafon használatához, hiszen a Tesla mobilalkalmazáson keresztül a Sentry Mode segítségével is működésbe hozhatjuk a hangszórókat.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.