csütörtök - 2023. március 23.
1.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egy villanyautó tulajdonosa az önkormányzattól lopott áramot, hogy járművét töltse Ausztráliában

2023. március 09. | 21:36

Talált a bokrok között egy dobozt, amiben volt ajzat, és kihasználta a lehetőséget.

Sok elektromos autó tulaj találkozhatott már azzal a problémával, hogy bár áram napjainkban már mindenhol van, mégsem tudja bárhol tölteni autóját. Eleve vannak olyan autók, amiket egy egyszerű 220-as ajzattal szinte alig lehet táplálni.

Ennek ellenére egy ausztrál férfi mégis konnektorról állt neki feltölteni elektromos autóját Mount Barker városában, viszont nem a sajátjáról. A bozótban talált egy oszlopot, melyen egy öreg, romos doboz volt és benne szerencséjére éppen egy 220-as ajzat lapult.

Kihasználva az alkalmat rá is ugrott, de tudnia kellett volna, hogy ezzel törvénysértést követ el. Nyugat-Ausztráliában ugyanis tilos elektromos autót nyilvánosan az utcán tölteni, kivéve az erre kijelölt szolgáltató pontokon.

Emellett pedig a 78 éves canbrooki villanyautó tulajdonosnak arra is rá kellett volna jönnie, hogy az ott felhasznált áram valahonnan hiányozni fog. Ez a hely pedig nem más, mint az önkormányzat, amivel különösen öngólt lőtt a férfi.

Az önkormányzat dolgozói nem azonnal vették észre az autót, csak némi idő elteltével, így bőven tudott tölteni az idős férfi. Miután lehúzatták vele autóját az önkormányzati oszlopról, rendőrt hívtak.

A hatóságok bevitték, és később áramlopás miatt vádat emeltek a férfi ellen. Az ügyében meghozták az ítéletet: 500 ausztrál dollárra, azaz közel 120 ezer forintra bírságolták.

Mount Barker rendőrsége később közösségi média platformokra is kirakta a képet, hogy példát statuáljanak vele. Nem csak arra hívták fel a figyelmet, hogy ne töltsék nyilvánosan elektromos autóikat az emberek, de arra is, hogy ezért ne lopjanak áramot.

Depositphotos
Újabb utat zárnak el az Ausztriába ingázó magyar autósok elől Már csak hibridként elérhető az új Mercedes GLE, itt vannak a friss árak is

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!