Egyedi külsejű Taycant bocsát árverésre a Porsche

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-04, 11:37

A befolyt összeget jótékony célra fordítja a német autógyártó.

A Porsche hamarosan elárverezi azt a Taycan 4S-t, amely egyedi megjelenésével rögtön magára irányítja az emberek figyelmét. A külseje után csak művészautónak hívott jármű 2020 decemberében elevenedett meg Zürichben.

Taycan Art Car

A villanyautó külsője Richard Phillips 2010-es festményén alapul, amely a Queen of the Night (Az éj királynője) nevet viseli. Magyarán az amerikai művész alkotását vitték fel a Porschéra (speciális fóliákkal takarták be a kocsit). A megvilágított küszöbökön a festmény neve olvasható, az ajtó kinyitásakor pedig a festő szignóját vetítik az útra a Porsche Exclusive által beépített fényszórók.

Taycan Art Car

A Taycan Art Car 2020 decemberében nyerte el végleges külsejét, mégpedig egy zürichi pop-up étteremben. A vendéglátóhelyet a járványügyi intézkedések miatt be kellett zárni, ezért az autót átszállították Genfbe. Március 22-től Zürichben lesz kiállítva a villanyautó, ami aztán Zug városába is eljut, a győztes licitáló ott veheti majd át személyesen a Porschét.

Az RM Sotheby’s aukcióján kerül kalapács alá tavasszal a Taycan Art Car, az aukcióból befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel a Porsche, a felhalmozódott pénzmennyiséget az autógyártó szétosztja azon svájci művészek között, akik a koronavírus-járvány miatt az anyagi kilátástalanság szélére sodródtak.

Taycan Art Car

A Porsche már a Közel-Keleten és Afrikában is piacra dobta elektromos sportautóját. A sportos villanyautó többféle kivitelben került forgalomba a tőlünk távol eső országokban is, a 4S, a Turbo és a Turbo S is elérhető a gazdagabb felhasználók számára. A 750 lóerős Turbo S elég gyors, álló helyzetből 2,6 (sokak szerint 2,5) másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Egyetlen feltöltéssel ugyanakkor csak 309 kilométert tud megtenni.

Kapcsolódó írások

1988-as Porsche 928 oldalról
2020. január 29.
Az 1988-as sportautót egy kanadai tulaj árulja.
Audi e-tron modell egy tető parkolóban féloldalról
2020. november 19.
2029-ig 75 modellt fog bemutatni a VW-csoport, amelynek célja, hogy letaszítsa a Teslát az elektromos autók piacának trónjáról.

További hírek