2024. január 09. | 14:21

Számos McDonald's gyorsétteremnél építenek ki villanyautó-töltőket Magyarországon.

Egyre több hazánkban is az áramforrásról tölthető EV, legyen az tisztán elektromos autó vagy plug-in hibrid. Ezt mutatják a 2023-as év eladási statisztikái is, amelyről korábban már beszámoltunk.

Az azonban még mindig tény, hogy a nyilvános töltőhálózat továbbra sem Magyarországon a legjobban kiépített. Ezen javítana mostantól az MVM Mobiliti és a McDonald's gyorsétteremlánc egy közös projekt keretében.

Az éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft.-vel együttműködve már 2023 októberében megkezdték a saját parkolóval rendelkező McDonald's épületeknél az új töltőpontok telepítésének előkészületeit. A tervek szerint 2025 végéig megvalósuló folyamat végeredménye pedig az lesz, hogy valamennyi olyan étteremnél, ahol a szükséges villamosenergia-ellátás a hálózati szolgáltató részéről biztosított, egy-egy minimum 50 kW-os töltőberendezés, valamint helyszínenként két, táblával és felfestéssel kijelölt parkolóhely fogadja majd az odaérkező villanyautósokat. 

Ezeken felül több ponton akár 150 kilowattos töltőket is elhelyeznek. Egyébként öt helyen (Ózd, Kisvárda, Zalaegerszeg, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata) már jelenleg is működnek Mobiliti töltők a McDonald's éttermek parkolóiban.

Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője a bejelentés kapcsán elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy egyre jobb minőségben szolgálják ki a már 90 ezer regisztrált felhasználójuk igényeit, és ezzel a leendő ügyfeleik elvárásainak is megfeleljenek.

Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy igyekeznek teljesebbé tenni a Meki-élményt a vendégeik számára. Ezek a telepítések ráadásul illeszkednek a fenntarthatósági stratégiába.

Mobiliti / McDonald's

Sean Gallup / Getty Images / Depositphotos