csütörtök - 2023. március 23.
0.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Elektromos offenzíva a Suzukinál – egy régi klasszikus is új köntösben tűnhet fel

2023. február 27. | 20:02

2030-ig 5 tisztán elektromos modellt dobnak piacra, köztük sokak kedvenc terepjárója is szerepel.

A tervek szerint 2024-ben érkezik a Suzuki első tisztán elektromos modellje. A japán márka 2030-ig összesen 5 villanymeghajtású járművet dobna piacra, köztük egy sokak által kedvelt, klasszikus terepjáró is szerepel.

A Suzuki a bemutatón külön nem emelte ki, de a közzétett kép jobb felső sarkában a szakavatott szemek a Suzuki Jimny modellt fedezhetik fel. A terepjáró legutóbbi változata világszerte nagy sikert aratott, a mostani bejelentés alapján az utód elektromos meghajtású lesz.

A Suzuki Jimny jelenleg egy 101 lóerős 1,5-ös motorral üzemel, Japánban viszont az érvényben lévő szabályozások miatt 660 köbcentis változattal kínálják. A gyártó a közelmúltban bejelentette, érkezik a Jimny ötajtós változata, melyet a vállalat indiai üzemében szerelnek majd össze.

A villanyosított paletta színesítésével együtt a Suzuki 80%-20% arányt kíván kialakítani az akkumulátorral hajtott elektromos járművek és a hibridek között. A belső égésű motor támogatására a japán márka most is számos modelljében alkalmaz elektromos meghajtást is, a gyártó mindegyik hibrid rendszerre extra hosszúságú garanciát vállal.

Alapjárat.hu
Vakon bízott a GPS-ben, beszorult a turistaösvényre az Alpina BMW-vel a 77 éves sofőr Lehetséges a teljes motortisztítás megbontás nélkül?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!