2021. december 02. | 12:24

A négyszemélyes kocsi több mint 3 millió dollárba kerül majd.

Egy száz százalékban elektromos meghajtású hiperautón dolgozik a Hennessey Performance nevű tuningcég (nekik köszönhetjük a Venom F5 létezését). Debütálása pillanatában vélhetően a „Project Deep Space” kódnéven illetett jármű lesz a világ legdrágább elektromos autója, a hatkerekű villanyszörnyeteg gyártása 2026-ban kezdődhet.

A Hennessey tájékoztatása szerint ez lesz a világ legelső hatkerekes Hyper-GT-je, ami bámulatos teljesítménnyel és gyorsulással áll majd a vásárlók rendelkezésére. Az elektromos hiperautró körülbelül hat méter hosszú lesz, a munkálatok már megkezdődtek a szériaautón, amely az évtized második felében kerülhet piacra. Legfeljebb 105 példány készül majd belőle.

A Hennessey hat villanymotorral szereli fel a luxusautóját, a járműben egyszerre négy személy utazhat, mégpedig elképesztő luxuskörülmények között. John Hennessey utalt rá, hogy villanymotoronként 400 lóerőt tudnak generálni, a Deep Space esetében tehát a maximális teljesítmény akár a 2400 lóerőt is elérheti! Vagyis a kocsi a Lotus Evijánál és a Pininfarina Battistánál is erősebb lehet.

A Hennessey a texasi Sealyben található gyártóüzemében fogja megépíteni az új elektromos hiper-GT-t. A Hennessey szorosan együttműködik majd technológiai partnereivel, köztük a Shell Pennzoil és a Delta Cosworth cégekkel az elektromos hajtáslánc kifejlesztésekor. Az erre a célra létrehozott texasi létesítmény, ahol jelenleg a Venom F5 hiperautót építik, a Hennessey Performance gyár szomszédságában található, amely évente több mint 600 nagyteljesítményű személygépkocsit és teherautót gyárt.