2023. június 21. | 12:27

Újabb videó tarol a neten arról, hogyan kormoltak be egy elektromos autót.

Nemrég kitett Twitterre egy posztot @NateWiki felhasználó, aki Tesla Model 3-asával haladt az autópályán, Amerikában. Az elektromos autó kamerája rögzített egy kényelmetlen esetet.

Hérom méretes amcsi pickup halad a három sávban úgy, hogy mellettük senki nem tudott szabályosan elhaladni. Így tartották fel a Tesla sofőrjét és a videó alapján másokat is a közlekedésben. 

A pickupokban szemmel láthatóan a „csipszet maxra húzták", ahogyan azt a magyarban előszeretettel használják néhányan. Ez annyit jelent, hogy részben teljesítménynövelési, részben kormolási céllal úgy kalibrálják a motort, hogy az égés nem megfelelő, így erőteljes füstfelhőket képes eregetni, valamint a kipufogórendszer szűrőelemeit is olykor eltávolítják a kívánt hatás érdekében.

Az egyik be is terítette a Teslát és egy másik autót, a középső sávban haladónak is jutott belőle, feltehetően nem megfelelően látta az utat maga előtt. Ezt pedig a magyarországi homokviharos eset óta már mindenki tudja, hogy milyen veszélyes.

A Tesla sofőrje úgy fogalmazott posztjában, hogy blokádot formáltak előtte a pickuposok és leírta, bárcsak lett volna HEPA-szűrő a villanyautójában. A jelenség azonban nem újkeletű, a rolling coal irányvonal képviselői gyakran trollkodnak így az elektromos autósokkal.

Olykor biciklisek is áldozatul esnek hasonló akcióknak, több ehhez hasonló videó is terjed az internet bugyraiban. Ez azonban egy elég újszerű megoldás volt, hogy egyszerre három pickupos kellett ehhez a művelethez.

Tesla