Wayne Griffiths, a Cupra és a Seat elnöke kijelentette, hogy a Cupra Tavascan valóság lesz. A 2019-es Frankfurti Autószalonon bemutatott koncepcióautó körül az elmúlt két évben sok volt a bizonytalanság, de nagyon úgy fest, hogy idén megkezdődhet a modell sorozatgyártása.

Az elektromos SUV a Volkswagen-csoport MEB-platformjára épül, Griffiths elmondása szerint a sorozatgyártott verzió hasonlítani fog a koncepcióautóra. A Frankfurti Autószalonon bemutatott tanulmány két villanymotorral volt szerelve, melyek együtt papíron 310 lóerő leadására képesek.

Cupra Tavascan koncepcióautó

Az akkucsomag kapacitása várhatóan 77 kWh-s lesz, az autó hatótávja pedig 450 kilométer lesz egyetlen feltöltés után, de lehetséges, hogy lesznek gyengébb kivitelei is a modellnek. A hírek szerint a Tavascan (amely egy katalán falu után kapta a nevét) 6,5 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100 km/órára. További katalán vonatkozás, hogy az elektromos hajtásláncot kapó terepjárót Barcelonában tervezik és fejlesztik a Cupra mérnökei.

A koncepcióautó 22 colos, sötét felniket, 12,3 colos digitális műszeregységet és 13 colos infotainment képernyőt is kapott, hogy ezekből mik kerülnek át a sorozatgyártott verzióba, az még kérdés, feltételezhetően az sem szenved majd hiányt ezekben. A Tavascan lesz a Cupra második teljesen elemtromos modellje.

Cupra Tavascan koncepcióautó

Az autó értékesítése 2022-ben kezdődik Ausztráliában, a márka ugyanis nagyon szeretne betörni az ázsiai csendes-óceáni térségbe. Európában és a tengerentúli piacokon 2024-ben jelenhet meg a Tavascan.