2022. március 29. | 12:19

Szigorú intézkedések léptek életbe az ipari városban.

A Reuters úgy értesült, hogy a Tesla négy napra felfüggeszti a termelést sanghaji üzemében, miután vasárnap kiderült, hogy a várost két szakaszban, összesen kilenc napra lezárják, amíg a hatóságok tömeges koronavírus-tesztelést végeznek.

Az autógyártó már a dolgozóit és a beszállítóit is értesítette a lépésről, tudta meg a hírügynökség két különböző forrástól.  A Tesla nem kívánta kommentálni a hírt. A Reutersnek adott nyilatkozatában a cég képviselője azt mondta, hogy a vállalat mindig is igyekezett eleget tenni a járványügyi intézkedéseknek, és ez most sem lesz másképp.

Tesla Gigafactory 3
Fotó: Tesla

Sanghaj vasárnap közölte, hogy két szakaszban lezárja a várost a tömeges megbetegedések miatt. A lezárás hétfőn kora reggel kezdődött és a tervek szerint péntek reggelig tart. A Tesla március közepén egyszer már felfüggesztette a termelést az ottani üzemében két napra, miután a város szigorú kijárási korlátozást vezetett be és tömeges teszteket végzett.

Sanghaji gyárában Model 3 szedánokat és Model Y-okat gyárt a Tesla főként a kínai piacra, és ez egy fontos exportközpont Németország és Japán irányába. Februárban 56 515 jármű készült az üzemben, ebből 33 315 került exportra a kínai személyautó szövetség (CPCA) jelentése szerint. Ebből az következik, hogy az év második hónapjában naponta átlagosan körülbelül 2018 elektromos autó készül a hármas számú Gigafactoryban.

Nyitókép: Tesla