2023. január 14. | 16:05

Ezt Amerikából származó videós bizonyítékkal tudjuk alátámasztani.

Ugyan a Tesla teljesen önvezető rendszernek hívja, a név egy kissé megtévesztő, hiszen ettől az autó nem képes teljesen önállóan közlekedni. Még normál körülmények között is elég sok vele a probléma, egy friss felvételen az is látszik, mennyire veszélyes az FSD használata havas útviszonyok mellett.

Az InsideEVs YouTube csatornájára felkerült videón egy Tesla tulajdonos Detroitban teszteli az önvezető rendszert, miután a városba megérkezett a fehér égi áldás. Pár centiméter hóról beszélünk, teljesen hétköznapi téli időjárásról. Nos, a dolgok egyáltalán nem alakultak ideálisan.

A sofőrnek már 10 másodperc elteltével be kellett avatkoznia, különben az autó a padkának hajtott volna. A jármű emellett olyan sebességre gyorsított fel, ami a vezető szerint a körülményekhez képest túl gyors volt, nem is sikerült biztonságosan megállnia egy közlekedési lámpánál.

„Gyakorlatilag nem tudok egy mondatot sem végig mondani, mielőtt a kocsi megőrülne. Szerintem az önvezető rendszert egyáltalán nem képezték ki havas körülményekre” – mondja a sofőr a videóban.

Ijesztő dolog ez, már csak azért is, mert a felvételen egy koncentrált, odafigyelő autóvezető mutatja be a Tesla rendszerének hibáit. A valóságban azonban bárki használhatja az FSD-t, akinek elég vastag ehhez a pénztárcája. Ha az adott sofőr nem avatkozik közbe időben, annak tragikus végeredménye lehet.

Nyilvánvalóan nehezebb egy ilyen rendszert esős vagy havas körülményekre programozni, ám a teljesen önvezető funkciónak éppen ez lenne a lényege, hogy minden helyzetet képes önállóan megoldani. Phoenixben és Kaliforniában ugyan már önvezetésre képes taxik is teljesítenek szolgálatot, a rendszer széleskörű elterjedésére még hosszú éveket kell várni.

Depositphotos