Az ID.5 online bemutatója során a Volkswagen szolgált egy kis meglepetéssel, a gyártó ugyanis megmutatta az elektromos ID.Buzz kisbusz végleges formáját. A hamarosan megjelenő furgon az eddigi legleleplezőbb formájában jelent meg, csupán egy színes (és kissé hipnotikus) kamuflázs fedte a karosszériát.

Kémfotók már készültek a járműről, azonban minden prototípus álcázva volt, a legtöbb tervezési részlet így rejtve maradt a kíváncsi szemek elől. Az új screenshotok a 2017-ben bemutatott ID.Buzz Concepthez képest elég nagy evolúciós változásról árulkodnak.

Volkswagen ID.Buzz

Most első ízben vethettünk egy pillantást az elektromos furgon első lökhárítóját, amely az ID. család többi tagjához hasonló, de a vékony oldalsó légbeömlők között szélesebb területre kiterjedő, méhsejt-mintát visel. A LED-es fényszórók egy világító csíkon keresztül kapcsolódnak a nagy emblémához, amely az új VW modellek jellegzetes dizájnelemének számít.

A fényszórókat egyetlen karakteres vonal köti össze a hátsó lámpákkal, amelyek belesimulnak a tolóajtók útvonalába. A Volkswagen a kisbusz hátulját nem mutatta meg, de a kémfotókon egy nagyméretű hátsó ajtót lehetett kivenni a vízszintesen elhelyezett LED-es hátsó lámpák mellett.

Volkswagen ID.Buzz az ID.5 mellett

Az ID.Buzz a VW-csoport MEB platformjára épül és különböző változatokban kínálják majd a belső kialakítást a tengelytáv hossza, az akkumulátorok kapacitása (48 kWh-tól 111 kWh-ig) és az elektromos hajtáslánc-változatok tekintetében.

Az ID.Buzz sorozatgyártása hamarosan megkezdődhet, hiszen az európai piacra történő bevezetése 2022-ben lenne esedékes. Mind a személyszállító, mind a haszongépjármű változatot a németországi Hannoverben gyártják majd 2022 elejétől. Az amerikai piacra csak 2023-ban érkezik meg az utasszállító változat. A VW büszke az ADAS-rendszerekre, amelyekkel elektromos furgonját felszerelik majd, az autonóm változat 2025-től kínál majd fuvarmegosztó szolgáltatást.