Az ID.5 online bemutatója során a Volkswagen szolgált egy kis meglepetéssel, a gyártó ugyanis megmutatta az elektromos ID.Buzz kisbusz végleges formáját. A hamarosan megjelenő furgon az eddigi legleleplezőbb formájában jelent meg, csupán egy színes (és kissé hipnotikus) kamuflázs fedte a karosszériát.

Kémfotók már készültek a járműről, azonban minden prototípus álcázva volt, a legtöbb tervezési részlet így rejtve maradt a kíváncsi szemek elől. Az új screenshotok a 2017-ben bemutatott ID.Buzz Concepthez képest elég nagy evolúciós változásról árulkodnak.

Most első ízben vethettünk egy pillantást az elektromos furgon első lökhárítóját, amely az ID. család többi tagjához hasonló, de a vékony oldalsó légbeömlők között szélesebb területre kiterjedő, méhsejt-mintát visel. A LED-es fényszórók egy világító csíkon keresztül kapcsolódnak a nagy emblémához, amely az új VW modellek jellegzetes dizájnelemének számít.

A fényszórókat egyetlen karakteres vonal köti össze a hátsó lámpákkal, amelyek belesimulnak a tolóajtók útvonalába. A Volkswagen a kisbusz hátulját nem mutatta meg, de a kémfotókon egy nagyméretű hátsó ajtót lehetett kivenni a vízszintesen elhelyezett LED-es hátsó lámpák mellett.

Az ID.Buzz a VW-csoport MEB platformjára épül és különböző változatokban kínálják majd a belső kialakítást a tengelytáv hossza, az akkumulátorok kapacitása (48 kWh-tól 111 kWh-ig) és az elektromos hajtáslánc-változatok tekintetében.

Az ID.Buzz sorozatgyártása hamarosan megkezdődhet, hiszen az európai piacra történő bevezetése 2022-ben lenne esedékes. Mind a személyszállító, mind a haszongépjármű változatot a németországi Hannoverben gyártják majd 2022 elejétől. Az amerikai piacra csak 2023-ban érkezik meg az utasszállító változat. A VW büszke az ADAS-rendszerekre, amelyekkel elektromos furgonját felszerelik majd, az autonóm változat 2025-től kínál majd fuvarmegosztó szolgáltatást.