Egy autó már azt is megérzi, ha hetekig használaton kívülre helyezik. A most következő történet főszereplője egy 1991-es gyártmányú BMW 850i, melyet 10 évvel ezelőtt hagytak magára egy kertben. Az idő vasfoga bizony kemény megrágta a járgányt, ám egy lelkes autószerelő munkájának köszönhetően a 30 éves kocsi újra életre kelt.

A helyreállítási folyamatot bemutató videósorozatból kiderül, rengeteg befektetett időt és energiát vett igénybe, mire a BMW újra a saját lábán járhatott. A szerelő először a kuplungpedál működését hozta helyre, majd a fékeket vette kezelésbe. Ezt követően kicserélte a hűtőrendszer, a vezérlést és megtisztította a fojtószelepeket. A váltó- és diffiolaj kicserélését követően a BMW készen áll az első menetre 10 év kényszerpihenő után. Mivel a jármű nem rendelkezik regisztrációval, közútra nem lehetett kivinni, ám egy bolt parkolójában bizonyította működőképességét. A kocsi állapota természetesen lehetne sokkal jobb is, ám egy évtized elteltével már az is szép eredmény, hogy egyáltalán működésre lehetett bírni.

A 30 éves BMW belső tere viszont kifogástalan állapotban maradt. Az 5 literes, V12-es motor 300 lóerős teljesítmény leadására képes, ami a mai viszonyok között nem mondható annyira soknak, ám akkoriban jónak számított. Ezúton fejezzük ki hálánkat és elismerésünket annak, aki időt és energiát nem sajnálva rendbe hozta az 1991-es 850i modellt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan teljesített a BMW 850i az Alapjárat tesztjén néhány évvel ezelőtt, ide kattintva megtudhatod.