Hosszú éveken át porosodott egy londoni garázsban az az 1969-es Porsche 911 T, amelybe nemrégiben újra sikerült életet lehelni.

A kocsi tulajdonosa egy Graham nevű brit férfi, aki ifjúkorában eldöntötte, hogy beszerez magának egy 911 T-t. Talált is valakit, aki árult egy ilyen modellt, a bökkenő az volt, hogy a kocsit Hollandiában lehetett megnézni. Graham tépelődött egy sort, először nem akarta bevállalni az utat, de a barátja unszolására úgy döntött, hogy mégis repülőre ül.

A férfi első pillanatban beleszeretett az autóba, úgyhogy nem vacakolt, és megvásárolta a gyönyörű járművet. Utána évekig aktívan használta a gépet, de a munkája miatt Grahamnek ki kellett mennie Dubajba. Először úgy volt, hogy csak 2 évig kell távol lennie Angliától, a kiküldetés azonban 10 évig elhúzódott.

Graham barátai eleinte rálestek a magára hagyott Porschéra, amelyet szép lassan befedett egy vastag porréteg. A 10 év után hazatérő Graham első dolga gyakorlatilag az volt, hogy felhívott egy helyi specialistát, aki életet lehelt az autóba. A szaki első körben friss folyadékokat töltött a járműbe (többek között motorolajat, fékfolyadékot, szervóolajat, hűtőfolyadékot, váltóolajat és üzemanyagot töltött a kocsiba).

A Porsche 911 friss gumikat, és egy vadiúj akkumulátort is kapott, a motor beindítása után Graham széles mosollyal az arcán gurult ki a garázsból. Persze hosszabb útra csak azután vállalkozott, hogy lemosta a kocsiját, az ember mégsem autózhat egy porlepte Porschéval, nem igaz?

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!