csütörtök - 2023. szeptember 28.
26.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

10 év után felébredt Csipkerózsika-álmából egy gyönyörű Porsche 911

2019. október 29. | 12:46

A motor beindításakor nagy kő eset le a tulaj szívéről.

Hosszú éveken át porosodott egy londoni garázsban az az 1969-es Porsche 911 T, amelybe nemrégiben újra sikerült életet lehelni.

A kocsi tulajdonosa egy Graham nevű brit férfi, aki ifjúkorában eldöntötte, hogy beszerez magának egy 911 T-t. Talált is valakit, aki árult egy ilyen modellt, a bökkenő az volt, hogy a kocsit Hollandiában lehetett megnézni. Graham tépelődött egy sort, először nem akarta bevállalni az utat, de a barátja unszolására úgy döntött, hogy mégis repülőre ül.

A férfi első pillanatban beleszeretett az autóba, úgyhogy nem vacakolt, és megvásárolta a gyönyörű járművet. Utána évekig aktívan használta a gépet, de a munkája miatt Grahamnek ki kellett mennie Dubajba. Először úgy volt, hogy csak 2 évig kell távol lennie Angliától, a kiküldetés azonban 10 évig elhúzódott.

Graham barátai eleinte rálestek a magára hagyott Porschéra, amelyet szép lassan befedett egy vastag porréteg. A 10 év után hazatérő Graham első dolga gyakorlatilag az volt, hogy felhívott egy helyi specialistát, aki életet lehelt az autóba. A szaki első körben friss folyadékokat töltött a járműbe (többek között motorolajat, fékfolyadékot, szervóolajat, hűtőfolyadékot, váltóolajat és üzemanyagot töltött a kocsiba).

A Porsche 911 friss gumikat, és egy vadiúj akkumulátort is kapott, a motor beindítása után Graham széles mosollyal az arcán gurult ki a garázsból. Persze hosszabb útra csak azután vállalkozott, hogy lemosta a kocsiját, az ember mégsem autózhat egy porlepte Porschéval, nem igaz?

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Jön az első teljesen elektromos Lexus ŠKODA vezérigazgató: belőlünk aztán nem lesz olcsó márka!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!