2023. március 16. | 12:48

A német autópályán hajtották meg a háromajtós használt autót.

Sok olyan videó van fent a YouTube-on, ahol az Autobahn aszfaltjának sebességkorlátozás nélküli szakaszán járatnak meg szupersportautókat, olykor bőven 330 km/óra feletti végsebességet elérve. Az egyik ilyen híres csatorna az AutoTopNL, ahol Ferrarik is megfordulnak.

Vannak azonban olyan csatornák is, ahol teljesen hétköznapi használt autók esetében próbálják ki, hogy mire képesek. Sőt, olykor veteránok is feltűnnek, ahogy mindent beleadva próbálják meg elérni a sztráda utazótempóját.

Ebben a videóban egy 2011-es évjáratú hatos Golfot vittek ki a német autópályára, a hírhedt 1.4 TSI motor 122 lovas kivitelével. A NoSpeedLimitGermany csatorna videósa egy háromajtós modellt próbált ki, amelynek gyárilag megadott végsebessége 200 km/óra. Ehhez képest efölé szaladt a műszerfal mutatója.

A teszt során egy másik VW modellt például el is takarított a belső sávból, egy elektromos SUV húzódott ki előle a külső sávba. Több pályaszakaszon is próbálkozott, míg végül elérte a 209 km/órás tempót.

Elég széles motorkínálattal rendelkezett egyébként mai viszonylatban a hatos Golf, az 1,2-es TSI-től az 1,6-os TDI-n át a 2,0 literes, 270 lovas R verzióig sok teljesítményszinttel lehetett választani.

Volkswagen