2020. október 03. | 09:15

Az, hogy Jim Carrey neve szerepel a listán, talán nem is meglepő.

A híres színészekkel, énekesekkel, celebekkel kapcsolatban leggyakrabban a fényűzés és a gazdagság jut az átlagemberek eszébe. Legtöbben azonban nem születtek bele a jólétbe. Bármilyen nehéz is elképzelni, a sikerhez gyakran rögös út vezet. Előfordulhat, hogy az ember feje felett nincsen fedél, így kénytelen az autójában meghúzni magát. A következő összeállításban szereplő sztárok is hasonló helyzetbe kerültek.

Dr. Phil

Phillip McGraw, azaz Dr. Phil a kilencvenes években tűnt fel Amerika egyik legnépszerűbb műsorában, a The Oprah Winfrey Showban. Az itt megszerzett hírnevét meglovagolva 2002-ben elindította saját televíziós műsorát, melyben életvezetési tanácsokat ad. A meggazdagodás előtt azonban ő is rögös utat járt be. 12 évesen Kansas Citybe költözött, ahol az apja pszichológusgyakornokként dolgozott. Ez a munka nem fizetett valami jól, így a családnak egy ideig az autójukban kellett berendezkednie. Ezekből a nehéz időkből merítve tudja Dr. Phil jobban értékelni a sikert, állítása szerint ezek a tapasztalatok megtanították arra, hogy kemény munkára és kitartásra van szükség az előrejutás érdekében.

Dr. Phil vagyona ma megközelítőleg 400 millió dollár.

Hilary Swank

A Millió dolláros bébi című filmben nyújtott alakításáért két Oscar-díjat bezsebelő Hilary Swanknek nehéz gyerekkora volt. A család egy Washingtonban lévő lakókocsi-parkban élt. Hilary 15 éves volt, amikor édesapja otthagyta őket. Édesanyja támogatni szerette volna lánya színészi álmait, ezért Los Angelesbe költöztek, ahol az anyuka autójában éltek, amíg nem gyűjtöttek elég pénzt egy olcsó albérletre. Hilary ezért örökké hálás maradt anyukájának, aki megtanította arra, hogy megbecsülje a sikereit.

James Cameron

A Titanic és az Avatar című nagysikerű filmek rendezője a nyolcvanas években még komoly válsággal küszködött. A Terminátor sikerei előtt nem volt komoly áttörést hozó forgatókönyve, így egy rövid ideig az autójában kellett élnie.

Érdekesség, hogy amikor megmutatta ötletét a producereknek, tapasztalatlansága miatt nem akarták rábízni a rendezői feladatokat. A Terminátor jogait végül 1 dollárért adta el, így ő rendezhette a filmet, amihez annyira kötődött érzelmileg. Ma ő a világ egyik leggazdagabb filmrendezője, vagyonát 700 millió dollárra becsülik.

William Shatner

A 87 éves William Shatnert a Star Trek televíziós sorozat Kirk kapitányaként ismerik a nézők. A széria 1969-ben átmenetileg véget ért, a színész élete pedig válságba került. Feleségétől elvált, ez a szakítás pedig egy vagyonba került számára. Shatner annyira legatyásodott, hogy egy ideig a furgonjában kellett élnie. Egy férfi, a kutyája, egy kis kályha és egy mellékhelyiség.

Shatner aztán visszatért Kirk kapitány szerepébe, nyert Golden Globe és Emmy-díjat is. Vagyonát ma 100 millió dollárra becsülik.

David Letterman

Az amerikai televíziós legenda talk showját több mint két évtizeden át élvezhette a közönség. Napjainkban a Netflixen vezet hasonló műsort, ám az ő pályafutása sem indult zökkenőmentesen. Fiatalemberként nem volt pénze, tapasztalata és kapcsolatai, volt azonban egy álma, így Indiana államból Kaliforniába utazott. Egy ideig az autója volt az otthona majd Jimmy Walker humorista poéngyártó csapatában kapott munkát.

Jim Carrey

A Maszk, az Ace Ventura és számos remek komédia főszereplője számos megpróbáltatáson ment keresztül gyerekkorában. Apjának nem volt állandó munkája, így a család hosszú ideig egy Volkswagen furgonban, majd az édesapa nővérének udvarában lévő sátorban élt. Jim Carrey emiatt otthagyta az iskolát, és karbantartóként vállalt munkát, hogy anyagilag segítse családja boldogulását. A színész több alkalommal is elmondta, hogy ezeknek a nehéz időknek köszönheti humorérzékét.

Chris Pratt

Chris Pratt színészi karrierje során olyan meghatározó filmekben szerepelt, mint a Jurassic World, A galaxis őrzői, vagy a Bosszúállók: Végtelen háború. 19 éves korában azonban otthagyta a főiskolát, és legjobb barátjával Hawaiira utazott. Pratt ott egy Bubba Gump’s Shrimp nevű étteremben dolgozott és egy furgonban lakott. Egy szerencsés napon találkozott Rae Dawn Chung filmrendezővel, aki beválogatta őt első filmjébe. Chris Pratt ekkor döbbent rá, hogy ő egész életében színészként szeretne dolgozni.

Lil Kim

Kimberley Denise Jones, ismertebb művésznevén Lil Kim 1996-ban adta ki első nagylemezét, mellyel berobbant a zenei köztudatba. Az albumot milliók vásárolták meg, erről gyerekkorában még csak álmodni sem mert. 8 éves volt, amikor anyjával együtt elköltöztek erőszakos apjától. A családon belüli erőszakból menekülve albérletre nem futotta, így az anya autójában húzták meg magukat. A kevés tulajdonuk elfért a csomagtartóban, miközben a hátsó ülésen aludtak.

Lil Kim tinédzser korában is megtapasztalta a hajléktalan életet, miután apja kidobta őt a házából. Pályafutása csúcsán aztán dollármilliókat keresett, ám nem vigyázott túl jól a vagyonára. A hírek szerint egy behajtócég lefoglalta a rapper Bentley Continental típusú autóját, mivel a sztár többhónapos részletfizetési elmaradásban volt.

Sam Worthington

Az Avatar minden idők egyik legsikeresebb filmje, Sam Worthington pedig van olyan szerencsés, hogy kivehette részét a jelenségből. Később olyan alkotásokban is szerepelt, mint A viskó vagy a Titánok harca, illetve ő játszotta Marcus Wright szerepét a Terminátor: Megváltás című moziban. Worthington 2014-ben feleségül vette Lara Bingle ausztrál modellt, akinek abban az évben egy 200 ezer dolláros Porschét vett ajándékba. A filmsztár most bátran költheti a pénzt, ám nem volt mindig ilyen kiváló anyagi helyzetben.

A nagysikerű filmek előtt Worthingtont nem igazán alkalmazták a rendezők, a napi megélhetéshez így el kellett adnia tulajdonának nagy részét, otthonaként pedig az autója szolgált. Az áttörést az Avatar hozta el számára, azóta pedig nem kell aggódnia a pénz miatt.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson Texasban nőtt fel. A középiskola befejezése után többféle munkát is vállalt, hogy legyen pénze énekesi karrierje beindítására. Két lemezcégtől kapott is szerződésajánlatot, ám azok egyenlőtlen feltételei miatt nem fogadta el egyiket sem. Az ifjú Kelly bepakolta cuccait a kocsijába, és a fényes Hollywood felé vette az irányt. Szobatársával épp a Los Angelesben kiszemelt lakás felé tartottak, ám az épület lángra kapott, az ingatlan pedig teljesen kiégett. Az énekesnőnek így nem volt más választása, mint hogy egy ideig az autójában lakjon.

Miután számos lemezkiadó elutasította, Clarkson visszatért Texasba. Családja és barátai ösztönzésére elment az American Idol tehetségkutató válogatójára, a műsor megnyerése pedig elindította énekesi pályafutását.

Jim Morrison

A Doors együttes énekes-frontemberét 27 évesen találták holtan párizsi lakásában. Jim Morrison élete egy valódi hullámvasút volt. Fiatalkorában hamar elköltözött otthonról, miután követte édesapját a katonai pályán. Egyetemi évei alatt érdekelte a költészet és az irodalom, tanulmányai befejezését követően azonban hajléktalanná vált. Gyakran aludt híd alatt, lakóházak tetején, és autókban is. Ebben az időszakban írta a Doors korai számait – az együttes számára a Light My Fire című dal hozta el a valódi áttörést. A Rock and Roll Hírességek Csarnokába beválasztott Jim Morrison halálát elsősorban alkoholfüggősége okozta.

Harland Sanders

A Kentucky Fried Chicken étteremhálózat története 70 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy Harland Sanders nevű szakács titkos recept alapján készített csirkehúsételeket kezdett árulni, egy útszéli vendéglőben. Az üzletember élete azonban nem volt mindig sikeres. Miután az étterem bezárt, Sanders megpróbálta eladni titkos receptjét másoknak – ebben az időszakban gyakran aludt az autójában. 1952-ben egy Utahban található vállalat megvásárolta a receptet, majd 1959-ben Sanders nyitott egy új éttermet, és létrehozta a cég központját Shelbyvilleben. A vállalat rohamtempóban növekedett, majd nemzetközi hírnévre is szert tett. Napjainkban 125 országban több mint 20 ezer KFC gyorsétterem található.