Az autógyűjtés sokak számára csak egy szabadidős elfoglaltság, másoknak viszont szenvedély. A fanatikusok nem sajnálják a kocsikra fordított időt és energiát, és persze a rájuk költött pénzt sem. Ezek az emberek napokat képesek a garázsban tölteni, hogy bütyköljék, fényesítsék, csinosítgassák féltve őrzött járművüket.

A sztárok között is rengetegen rajonganak az autókért. Cristiano Ronaldo, Jay Leno vagy Jay-Z garázsában ott sorakoznak a luxusverdák. Az autógyűjtés azonban nem való mindenkinek – következzen most 10 olyan híresség, akik csúnyán elherdálták többmillió dolláros kollekciójukat.

10. Johnny Depp

Johnny Depp fényűző életmódjáról sokat elárul, hogy egyszer 3 millió dollárt fizetett azért, hogy a világhírű író, Hunter S. Thompson hamvait kilője egy ágyúból. Nem csoda, hogy egy időben anyagi nehézségekbe ütközött, ezért el kellett adnia autógyűjteményének nagy részét. A kollekcióban volt Rolls-Royce Wraith, Chevrolet Nova, Ferrari 488 és Lamborghini Aventador is. Jack Sparrow, jobban is vigyázhattál volna az autóidra…

Johnny Depp

9. 50 Cent

2015-ben a Forbes magazin az 5 leggazdagabb hip-hop előadó között tartotta nyílván 50 Centet. Az amerikai sztár azonban rossz befektetési tanácsokat kapott, így el kellett árvereznie autókollekciójának drágább példányait. 50 Cent garázsában két Chevrolet Suburban, egy kobaltkék Lamborghini Murcielago és egy Bentley Mulsanne is állt.

50 Cent

8. Joe Francis

Joe Francis egy vagyont keresett a pornóiparban, ám nem minden sikertörténet tart örökké. Az általa alapított vállalat jogi akadályokba ütközött, így nem tudta tovább fenntartani azt az életmódot, amire vágyott. Francisnek végül Mexikóba kellett menekülnie, ahová egyetlen autót és némi készpénzt vitt magával.

Joe Francis

7. Aaron Carter

Az egykori tini popsztár nagyon kedveli a fegyvereket és az autókat. Mindkét kategóriában lenyűgöző gyűjteményre tett szert, hatalmas vagyonából bármilyen kocsit megvehetett. Arra azonban nem gondolt, hogy adót is kellene fizetnie. 2013-ban 2 millió dolláros adósságot halmozott fel, és csődeljárást kezdeményezett saját maga ellen.

Aaron Carter

6. Teresa Giudice

Teresa Giudice a Real Housewives of New Jersey valóságshow sztárja a legszebb időszakában megengedhette magának, hogy Lexus és Cadillac autókkal járjon – még a lányának is ajándékozott egy BMW-t. A hatóságok azonban rájöttek, hogy valami nem stimmel. 2015-ben csalás miatt 11 hónapot töltött az amerikai szövetségi börtönben.

Teresa Giudice

5. David Cassidy

David Cassidy amerikai színész és énekes volt. Nagyon szerette a menő kocsikat, kifejezett kedvence volt egy hófehér BMW 3.0 CS. Alkoholproblémái miatt teljesen lecsúszott, 2017-ben pedig életét vesztette.

David Cassidy

4. Mike Tyson

Minden idők egyik legnagyszerűbb ökölvívója időről-időre az újságok címlapjaira került, legtöbbször hangzatos botrányai miatt. Tyson egyszer vett egy Ferrarit, majd behajtott vele egy vegyesbolt kirakatán. A bokszoló tulajdonában állt egy Hummer H2, egy Aston Martin Lagonda és egy Rolls-Royce Stretch Limousine. Iron Mike 17,4 millió dolláros adótartozást halmozott fel, 9 millió dollárt fizetett ki válásakor, így azért nem könnyű egy ilyen fényűző életmódot fenntartani.

Mike Tyson

3. Wayne Newton

Mr. Las Vegas, azaz Wayne Newton az amerikai kaszinóváros egyik legismertebb szórakoztatója. Garázsában egykoron Rolls-Royce, Bentley és számos egyéb luxusautó sorakozott. Newton azonban az életmódjának mellékhatásaként összehozott egy 20 millió dolláros adósságot, így le kellett mondani gyűjteményéről.

Wayne Newton

2. Michael Vick

A tehetséges NFL-irányítónak karrierje csúcsán olyan autók álltak a garázsában, mint egy 2013-mas Infiniti QX56, egy 2012-es Cadillac Escalade EXT, egy 2012-es Jaguar XJ, egy 2012 Lexus LX570 és egy 2012-es Audi A8L. Vick az amerikai futball mellett illegális kutyaviadalok szervezésével is foglalkozott, az ebből származó botrány véget vetett a sportoló ígéretes pályafutásának.

Michael Vick

1. Nicolas Cage

Nicolas Cage színészi karrierje fényes sikerekkel indult, a rengeteg pénzből pedig luxusautókra is futotta. Gyűjteményében helyet kapott egy 1964-es Rolls-Royce Silver Cloud III, egy 2003-as Ferrari Enzo és egy 1958-as Ferrari 250 GT Pininfarina. A 2000-es évek elején komoly adóhátraléka keletkezett, így meg kellett válni a drága kocsiktól, és számos ingatlanát is elárverezték.

Nicolas Cage

Amennyiben érdekelnek a Lexus sportos modelljei, nézd meg ezt a bemutatót is!