Sok híresség már most több pénzt keresett, mint amennyit élete során képes lenne elkölteni. Számos luxusházzal rendelkeznek, személyi edzőket, szakácsokat foglalkoztatnak, és magángéppel utazgatnak. A celebek pénzszórása a kultúrájuk részévé vált.

A híres emberek szeretnek drága autókat venni. Jay Leno, Nicholas Cage és Arnold Schwarzenegger is komoly rajongó, a garázsukban lévő gyűjtemény dollármilliókat ér. Sőt, a Marvel-sztárokat is említhetnék, akik közül jópárnak igen szép autója van. A következő listán szereplő celebek viszont egy kicsit túlzásba vitték a költekezést.

A félreértés elkerülése végett: a vételárak forintban átszámítva szerepelnek a listán a cikk publikálásának pillanatában aktuális árfolyomon.

15. Paris Hilton: Ferrari California - 84 millió 300 ezer forint

Paris Hilton a Beverly Hills-i otthonához szállíttatta a tűzpiros luxusautót. Ez az első Ferrari California, melyet start/stop technológiával szereltek fel – talán éppen ezért volt ennyire drága.

14. Gianna Jun: Bentley Continental Flying Spur - 86 millió 727 ezer forint

Gianna Jun Dél-Korea egyik legjobban fizetett színésznője. Amerikában a Szélvészkisasszony című filmben nyújtott alakítása nyomán vált ismertté. Gazdagodását zsíros reklámszerződések segítették elő – valószínűleg nem okozott neki komolyabb problémát a Bentley megvásárlása.

13. Kim Kardashian: Ferrari 458 Italia - 98 millió 899 ezer forint

Kim Kardashian nászajándékba vette magának ezt a Ferrarit. Nevezzük az önkényeztetés, vagy az önkifejezés egyik látványos eszközének. A Ferrari általában nem engedi az autók testreszabását, ám Kimmel kivételt tettek. A Platinum Motorsport jóvoltából így felkerülhettek az Agetro M140-es felnik.

12. Nicki Minaj: Lamborghini Aventador - 121 millió 722 ezer forint

Nicki Minaj 4,5 millió dolláros (1 milliárd 369 millió forintos) autógyűjteménnyel rendelkezik. A Lamborghini Aventador a kollekció kiemelkedő darabja, főleg az elképesztő ára miatt. Az extravagáns énekesnő Elvis Presley rózsaszín Cadillacjéből ihletet merítve a Barbie-szín festést választotta – csak ezért 30 ezer dollárt fizetett (9,1 millió forint).

11. Beyoncé: 1959 Silver Cloud Rolls-Royce Convertible - 304 millió 307 ezer forint

Beyoncé Knowles és Jay-Z együttes vagyona meghaladja néhány ország GDP-jét. Nem meglepő, hogy az 1 millió dollár értékű 1959 Silver Cloud Rolls-Royce Convertible csak egy játékszer az énekesnő számára. Beyoncé autójában puha bőrülések szolgálják a sztár kényelmét, a teljesítményért pedig egy 6,2 literes motor felel.

10. Kanye West: Mercedes SLR Stirling Moss - 322 millió 565 ezer forint

Kanye West limitált kiadású Mercedes SLR-je egy elég látványos darab, az alapkivitelnél valamivel gyorsabb és fényűzőbb autóról van itt szó. Az egyik legszebb a túlárazott celebautók között.

9. Steven Tyler: Hennessey Venom GT Spider - 334 millió 737 ezer forint

Az Aerosmith énekese 2012 megvásárolta a világ akkori egyik leggyorsabb autóját. A több mint 330 millió forint értékű Hennessey Venom GT Spider ikerturbós, V8-as hajtóegysége 411 km/h-s végsebességre képes. Nem tudom, Steven Tyler hol talál magának olyan útszakaszt, ahol zavartalanul élvezheti a száguldást.

8. Robert Redford: 1964 Porsche 904 GTS - 365 millió 168 ezer forint

Az amerikai színészlegenda imádja a versenyautókat. Nem is csoda, hogy nem tudott ellenállni egy erősen túlárazott 1964-es Porsche 904 GTS-nek. Ebből a modellből csak 100 példány gördült le a sorról. Versenyezni ugyan már nem nagyon lehet vele, az autó inkább csak egy jelentős trófea Redford gyűjteményében.

7. John Cena: 2017 Ford GT - 401 millió 685 ezer forint

Az amerikai pankrátor, színész, televíziós személyiség az élet számos területén rátalált a sikerhez vezető útra, így könnyedén megengedheti magának az elképesztően drága szuperautók megvásárlását. A 2017-es Ford GT-ben egy 3,5 literes, 647 lóerős EcoBoost V6-os duruzsol – ez minden idők egyik legerősebb Ford-modellje.

6. Simon Cowell: Bugatti Veyron - 517 millió 321 ezer forint

A tehetségkutatók szókimondó zsűritagja, Simon Cowell is rajong a Bugatti Veyronért. Az angol producer nem sajnálta a pénzt a méregdrága átalakításra sem. Övé az egyik legdrágább Veyron, ami jól megfér a sztár garázsában lévő Rolls-Royce Phantom és a többi luxusautó mellett.

5. Flo Rida: Bugatti Veyron - 517 millió 321 ezer forint

Flo Rida tulajdonában lévő, aranyszínű Bugatti Veyron több mint 517 millió forintnak megfelelő összegért kelt el. Az amerikai előadóművészt 2018-ban a székesfehérvári FEZEN-fesztivál közönsége élőben is láthatta – valószínűleg nem a Magyarországon kapott fellépődíjból vette ezt az extravagáns verdát.

4. Tom Cruise: Bugatti Veyron - 639 millió forint

Tom Cruise a világ egyik legjobban fizetett színésze. Az akciófilmek sztárja is beleszeretett a Bugati Veyron dizájnjába, így vett magának egyet. Az autó ára vetekszik egy luxusvilláéval. Egy olajcseréért nagyjából 7,6 millió forintot kell fizetni, ennyiért akár vadonatúj autót is tudsz vásárolni Magyarországon.

3. Floyd Mayweather: Koenigsegg CCXR Trevita - 1 milliárd 460 millió forint

Floyd Mayweather 2015-ben vásárolta a képen látható autót, mely a világon fellelhető három példány egyike. A 408 km/h-s végsebesség, valamint a külső valóban figyelemreméltó – a 1,5 milliárdot megközelítő vételárat azonban túlzásnak érzem. Az ökölvívó híresen herdálja a pénzt, a híradásokban többször szerepelt éjszakai bárokban tett látogatásaival, ahol két kézzel szórta a „zöldhasút” – a vetkőző táncoslányok legnagyobb örömére.

2. Jay Z: Maybach Exelero - 2 milliárd 434 millió forint

Nem meglepő, hogy az amerikai előadó tulajdonában állt a világ egyik legdrágább autója. Jay-Z ritkán vezette a nagyságrendileg 2,5 milliárd forint értékű Maybach Exelerót, inkább a képzett sofőrjére bízta a lóerők kordában tartását. Mostanság Frank Rickert tulajdonában van a négykerekű, aki arról ismert, hogy a Mercedesek átépítésével foglalkozó Mechatronik alapítója.

1. Nick Mason: Ferrari 250 GTO - 7,6 milliárd forint

A legtöbb híresség a legújabb és leggyorsabb sportautókat kedveli, a Pink Floyd együttes dobosa viszont másról álmodik. A képen látható Ferrari 250 GTO-ért több mint 7,5 milliárd forintot fizetett. Értem, hogy az a világ egyik legnagyobb teljesítményű autója, ami ráadásul legendás dizájnnal is rendelkezik, de ennyit talán nem ér.