2022. február 19. | 08:40

Ha azt hitted, hogy a Terminátornak nincs tankja, akkor bizony nagyot tévedtél.

Arnold Schwarzenegger egy két lábon járó legenda, ha azt mondod, hogy még nem hallottál róla, akkor azt kell feltételeznem, hogy eddig egy barlangban éltél. Ez az ember volt már testépítő, filmsztár és politikus is, a kultfilmjein konkrétan egy egész generációnyi filmrajongó nőtt fel a nyolcvanas-kilencvenes években.

Mi persze nem filmekről írunk, hanem autókról, és arra gondoltunk, hogy bemutatjuk neked azokat az érdekes járműveket, amelyeket egykor, vagy még most is birtokol Schwarzenegger. Mindez annak apropóján jutott eszünkbe, hogy most volt a Terminátor 2: Az ítélet napja című film premierjének 29. évfordulója. Az 1991. augusztus 16-án bemutatott remekmű a rajongók (én is közéjük tartozom) szerint a valaha készült legjobb Terminátor film.

Azt tudni kell, hogy Schwarzi óriási klímaharcosnak számít, Greta Thunberggel is jóban van, szóval az elmúlt években letett az izomautók vezetéséről. Ettől függetlenül az ilyen típusú verdák is bekerültek a válogatásba, mert szeretjük őket.

Elektromos Hummer

2006-ban még 7 darab H1-ese volt Schwarzeneggernek, de ezekből csak egyet tartott meg, amit aztán a Kreisel Electric nevű osztrák cég vett kezelésbe. A két hónapig tartó munka során 100 kWh kapacitású akkumulátorral és két elektromos motorral szerelték fel az autót. Ahogy korábban már megírtam, a verda a hírek szerint 300 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel, a végsebessége pedig 120 kilométer/óra körül mozog.

Hummer Schwarzenegger
Kép: BG004 / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images

Kreisel Electric G500

Dodge Challenger SRT

Régebben sokszor ült a Challenger volánja mögé Kalifornia korábbi kormányzója.

Mercedes-Benz SLS AMG

A 6,3 literes, V8-as motorral felszerelt német prémiumautót nagyon szerette Arnold, sokszor odapörkölt az 563 lóerős kocsinak.

Mercedes-Benz Unimog

A légrugós luxusteherautóért 56 millió forintnak megfelelő összeget fizetett Schwarzi 2012-ben. A 231 lóerős monstrumtól 2016-ban vált meg a híresség.

Porsche 911 Turbo

Bugatti Veyron

A Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse-t 2,25 millió dollárért vásárolta Ausztria egyik leghíresebb szülötte 2014 végén, majd 2018-ban 2,5 millió dollárért cserébe adott túl rajta. Nem ment vele sokat, 3 év alatt 1600 kilométert pakolt a félelmetes gyorsaságú kocsiba.

Bentley Continental GTC

Bentley Continental
Kép: BG004 / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images

Excalibur

Cadillac Eldorado Biarritz

M47 Patton

Sok sztár rendelkezik mesés járműgyűjteménnyel, de közülük nagyon kevés  mondhajta el magáról, hogy tankja is van. A Terminátornak természetesen van egy lánctalpas szörnyetege is, a képen látható harckocsi nem más, mint az a modell, amellyel Schwarzenegger gyakorlatozott az osztrák hadseregben a '60-as években. Ha létezik tökéletes eszköz a kocsizúzáshoz, akkor ez az.