2019. december 12. | 10:25

Semmi nem állhatott a Terminátor útjába.

Arnold Schwarzenegger úgy gondolta, itt az ideje annak, hogy megjárassa elektromos meghajtású Hummerját. És ha a Terminátor egyszer a fejébe vesz valamit, akkor jaj annak, aki az útjába áll.

Schwarzi elég nagy feltűnést keltett a 483 lóerős Hummer H1-sel, valaki videóra vette, ahogy a piros színű terepjáróval kicsit átrendezi a terepet egy bolt parkolójában (szemmel láthatóan arrébb tolt egy betonból készült parkolókockát).

A 72 éves híresség nagy klímaharcosnak számít, természetesen a villanyautózásnak is feltétlen híve az osztrák származású amerikai színész, üzletember és politikus. A Kreisel Electric nevű osztrák cég ezért kezelésbe vette Schwarzenegger Hummerját (ugyanez a cég elektromosította Schwarzenegger G-osztályát).

A Kreisel elárulta, hogy 2 hónap alatt sikerült átalakítani a H1-est, a munka során 100 kWh kapacitású akkumulátorok és két darab elektromos motor került be az autóba. A verda a hírek szerint 300 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel, a végsebessége pedig 120 kilométer/óra körül mozog.