Lamborghini Aventador SVJ - Szerinted mennyi a vége?

Közzétéve:
2019-10-31, 09:42

Félelmetesen gyors, az biztos.

A legerősebb Aventador az 1970-es években Miura SVJ néven futott modell utódja és csak rendkívül korlátozott példányszámban elérhető. Nem csak az erőforrás hihetetlen és erős, számos olyan extrát tartalmaz mint az aktív aerodinamikai rendszer, amely a Huracán Performantén debütált, Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) néven. A rendszer figyeli a kasztni körüli légáramlást, illetve képes változtatni azt, az optimális gyorsulás vagy leszorítóerő eléréséhez.

Lamborghin Aventador SVJ hátulról fotózva

Az Aventador SVJ a leggyorsabb sorozatgyártású autó a Zöld Pokolban köszönhető ez többek közt a 6,5 literes szívó V12-es motorjának, amely 759 lóerőt produkál. A napokban pedig a floridai kifutópálya 3,7 km-es szakaszára szabadították rá ezt a teljesítményt. A placc teljes hossza egyébként 4,3 km hosszú, de hagytak elég helyet a megállásra is.

A Lamborhini Aventador SVJ kilométer órája

Az alábbi videóból kiderül, hogy a kifutót megjárt autók közül ez az egyik leggyorsabb sorozatgyártású modell. Hiszen a 300 km/óra fölötti végsebesség nem annyira rossz. Az összkerékhajtás a lehető legtöbbet hozza ki a technikából. 305 km/óráig szinte repül az SVJ, efölött már kevésbé húz, de simán eléri a 337-et a 3,7 km-es szakasz végére, ahonnan még tudott volna tovább menni.

Igaz, ez lassabb mint a Lamborghini hivatalos maximális sebessége és kúszott volna feljebb is, ha még lett volna hely.

Kapcsolódó írások

kék Lamborghini szemből
2021. március 16.
Ne tévesszen meg senkit a kijelentés, természetesen a szupersportautók továbbra is gyorsak lesznek, csak nem a gyorsulás lesz az összehasonlítási alap. De akkor mi?
2019. december 01.
Videógyűjtemény a Nordschleife aszfaltcsíkjáról, de nem úgy, ahogy megszoktad

További hírek