Lamborghini Aventador SVJ - Szerinted mennyi a vége?

Közzétéve:
2019-10-31, 09:42

Félelmetesen gyors, az biztos.

A legerősebb Aventador az 1970-es években Miura SVJ néven futott modell utódja és csak rendkívül korlátozott példányszámban elérhető. Nem csak az erőforrás hihetetlen és erős, számos olyan extrát tartalmaz mint az aktív aerodinamikai rendszer, amely a Huracán Performantén debütált, Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) néven. A rendszer figyeli a kasztni körüli légáramlást, illetve képes változtatni azt, az optimális gyorsulás vagy leszorítóerő eléréséhez.

Lamborghin Aventador SVJ hátulról fotózva

Az Aventador SVJ a leggyorsabb sorozatgyártású autó a Zöld Pokolban köszönhető ez többek közt a 6,5 literes szívó V12-es motorjának, amely 759 lóerőt produkál. A napokban pedig a floridai kifutópálya 3,7 km-es szakaszára szabadították rá ezt a teljesítményt. A placc teljes hossza egyébként 4,3 km hosszú, de hagytak elég helyet a megállásra is.

A Lamborhini Aventador SVJ kilométer órája

Az alábbi videóból kiderül, hogy a kifutót megjárt autók közül ez az egyik leggyorsabb sorozatgyártású modell. Hiszen a 300 km/óra fölötti végsebesség nem annyira rossz. Az összkerékhajtás a lehető legtöbbet hozza ki a technikából. 305 km/óráig szinte repül az SVJ, efölött már kevésbé húz, de simán eléri a 337-et a 3,7 km-es szakasz végére, ahonnan még tudott volna tovább menni.

Igaz, ez lassabb mint a Lamborghini hivatalos maximális sebessége és kúszott volna feljebb is, ha még lett volna hely.

Kapcsolódó írások

2019. december 01.
Videógyűjtemény a Nordschleife aszfaltcsíkjáról, de nem úgy, ahogy megszoktad
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!

További hírek