16 évet állt W124-es dízel Mercit röffentettek be pikk-pakk – VIDEÓ

Közzétéve:
2020-07-31, 13:05

Egy kert végéből húzták elő, már a moha is megjelent rajta.

Sokszor lehetett már hallani, hogy a régi dízelek atombiztos konstrukciók. Ezt sok esetben a valóságban is bizonyították, ezt támasztja alá az olykor a millió kilométert is bőven meghaladó futásteljesítmény egyes típusok esetében. A Flexiny nevű YouTube csatornán egy olyan videó jelent meg, amelyben egy 16 évig egy helyben állt, 1988-as W124 200D Mercedesbe lehelnek életet.

A gazból először egy jobban hozzáférhető pozícióba vontatták, miután a kerekeket üzemképes állapotba hozták. Itt már kényelmesen fel lehetett nyitni a géptetőt, amely alatt egy egészségesen koszos motortér lapult. A nívópálca olajba ért, így egy rövid manuális megforgatás után új akksi is került az autóba. Az első indítózások nem voltak sikeresek, ám a hosszbordás-szíj levétele után beröffent a dízel.

Azt túlzás lenne állítani, hogy tökéletesen egészséges volt a motor hangja, de ennyi év mozdulatlanság után az is nagy szó, hogy ilyen kis ráfordítással be lehetett indítani.

Kapcsolódó írások

Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Mercedes S-osztály generációk
2019. október 22.
A Mercedes soros dízelmotorjaira szokták mondani, hogy örökös, mint a nyomorúság. Világszerte tiszteletet érdemeltek ki tartósságukkal és megbízhatóságukkal.

További hírek