Nyomára bukkantak egy 18 évvel ezelőtt ellopott Ferrarinak az Egyesült Államokban, írja a The Buffalo News. A 2003-ban Olaszországban eltulajdonított F50-es modellt a kanadai határnál foglalta le az amerikai határőrség. A hatóságok a jogos tulajdonos jelentkezését várják.

Ferrari F50
Ez a Ferrari F50 került elő a napokban

A Ferrari az elmúlt 18 évben néhány alkalommal gazdát cserélt, így az autóra egynél több jelentkező is akad, akik szívesen hazavinnék azt a garázsukba. Az amerikai ügyészséget egyelőre még egyikük sem győzte meg, erősebb bizonyítékokra van szükség, így az ügy bíróság elé került. A Ferrari F50 az eljárás idejére az amerikai szövetségi kormány felügyelete alatt marad.

A történet több elemében is hasonlít Tommy Cook és az ő 17 éve elveszett Chevrolet Camarójának históriájára. Az a sztori végül mesébe illő befejezéssel ért véget. Tavaly júliusban egy Ferrari Mondialt találtak meg 26 év után egy hollandiai folyó mélyén, a tulajdonos érthető módon nem tartott igényt a pocsék állapotban lévő kocsira. Remélem, hogy a fent említett Ferrari F50-esnek jobb sora lesz és az őt megillető helyre kerülhet.