Filmbe illő jelenetet élt át a lopott Camaróját 17 éve kereső férfi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-04, 13:13

Szívmelengető autós sztori járta körbe a világsajtót az elmúlt napokban.

A világ egyik legpocsékabb érzése lehet, amikor az ember ráeszmél, hogy valaki/valakik ellopta/ellopták az autóját. Ugyanezt a negatív emóciót tapasztalta meg az a férfi, akit 2003-ban fosztottak meg szívtelenül szeretett kocsijától. A sors keze azonban újra közbeszólt, melynek folytán a lopott szépségét 17 éve kereső illető átélt egy olyan jelenetet, amit a filmekben vagy sorozatokban szoktunk látni.

Tommy Cook 1969-es Chevrolet Camarója egy szervizből tűnt el el közel két évtizeddel ezelőtt. A tolvajok eltávolították az autó motorját, majd a kasztnit (a jármű többi tartozékával együtt) elvontatták a helyszínről egy pótkocsi segítségével.

1969-es Chevrolet Camaro

Cook soha nem adta fel a reményt, hogy egy nap újra megpillantja a szeretett autóját, de az évek előrehaladtával eme vágyálom teljesülési esélyei egyre jobban csökkentek, ezzel pedig ő maga is tisztában volt. Aztán amikor már minden remény veszni tűnt, rámosolygott a szerencse a férfira.

Cook az egyik ismerőse kérésére elment egy műhelybe, hogy megnézzen egy 1968-as Camarót (az ismerős szerette volna megvenni azt a kocsit). Cook figyelmét azonban egy 1969-es évjáratú Camaro vonta magára, amikor megérkezett a megjelölt kereskedésbe. Egy kis kérdezgetés és szemlélődés után Cook a zöld színű izomautóban felismerni vélte azt a Camarót, amit tőle loptak el 2003-ban. Még a gyárilag beépített konzolok is stimmeltek, köztük azokkal, melyek alkalmasak a lehajtható hátsó ülések elhelyezésére.

1969-es Chevrolet Camaro hátulról

Az is kiderült, hogy valaki az évek alatt megpróbálta eltüntetni a verda alvázszámát, de Cooknak sikerült azt felírnia magának. Utána hazament, majd kiderítette, hogy a felírt egyedi azonosító megegyezik az eltűnt Camaro alvázszámával – vagyis Cook 17 év után újra viszontlátta az autóját.

Az örömmámorban úszó férfi azonnal értesítette a rendőrséget, majd elmesélte az egyenruhásoknak, hogyan bukkant az ellopott Camaro nyomára. Cook elmondta, hogy nem haragszik az eltűnt autó „tulajdonosára”, ártatlan áldozatnak tekinti őt ebben a sztoriban. Az autó egyébként 2003 óta négy „tulajnál” is megfordult, akik kivétel nélkül mind kiemelt figyelmet fordítottak a kocsi karbantartására.

Cook meg is jegyezte, hogy a Camarója kiváló kezekben volt az elmúlt években, valaki például egy 5,7 literes V8-as motort is belepakolt a járműbe. Cook azt is elismerte, hogy a kocsi (amit természetesen visszakapott) most jobb állapotban van, mint akkor, amikor elcsaklizták tőle.

Amennyiben érdekelnek a klasszikus amerikai V8-as autók, nézd meg ezt a bemutatót! Ha nem indulna el a videó, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

 

Kapcsolódó írások

1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!
2020-as Chevrolet Camaro Yenko/SC oldalról
2019. július 21.
Az SVE tuningcég kitett magáért.

További hírek