2022. március 15. | 09:52

Az ezredfordulón így képzelték el az autógyártók a jövőt.

Citroën Osmose (2000)

A Citroën koncepciója a marketinges szöveg szerint a felhasználóbarát járműtervezés jegyében készült, elősegítve a gyalogosok és az autósok közötti kapcsolat létrehozását. Sikerült volna?

Suzuki GSX-R/4 (2001)

A Suzuki manapság a lakossági autók szegmensében hódít és van néhány izgalmasnak nevezhető autója is (Swift Sport, Jimny). Azonban 2001-ben a GSX-R/4 tanulmány volt talán az egyetlen. A középmotoros autót elméletben egy 1,3 literes Hayabusa motor hajtotta, érdemes lett volna látni, mit művel aszfalton.

Lexus 2054 (2002)

A 2002-ben bemutatott, 2054-ben játszódó Különvélemény (Minority Report) című filmben szerepelt a Lexus kreálmánya. Csupán 34 év van hátra és kiderül, hogy tényleg ilyen és ehhez hasonló járművekben utazunk-e a jövőben.

Mitsubishi SUP (2002)

Benzines és elektromos kivitelben képzelték el a szabadidő-autó, kabrió, egyterű, sportautó egyvelegéből összeállt SUP (Sports Utility Pack) koncepciót a Mitsubishinél. Bizarr látvány, bár biztos lettek volna páran, akik azonnal ráharapnak.

Peugeot H2O (2002)

A tűzoltóautó és a Peugeot 206 házasságából született ez a koncepció: egy hamutálban keletkezett tűz eloltására biztos alkalmas lett volna.

Peugeot Hoggar (2004)

A dupla motoros Hoggart két darab 2,2 literes, egyenként 180 lóerős dízelmotorral és összkerékhajtással képzelték el. Hosszútávú homokfutóként biztos remek szolgálatot nyújtott volna.

Fiat Oltre (2005)

A Fiat éppen a csőd szélén állt, mikor az Oltre bemutatkozott -  egy kisautóiról híres cég, ami a Hummert próbálta felülmúlni.

Nissan Pivo (2005)

Ezzel a végtelenül túlbonyolított koncepcióval képzelte el a jövőt a Nissan, bár lássuk be, hogy gazdaságilag életképtelen lett volna. 100-150 év múlva térjünk vissza rá!

nissan pivo
Forrás: Nissan

Volkswagen GX3 (2006)

A Volkswagen konzervativizmusát figyelembe véve elég nehéz elképzelni, hogy komolyan elgondolkodtak azon, hogy a GX3-as koncepciót limitált kiadásban értékesíteni fogják. Sajnos később lemondtak róla.

Forrás: Ted Soqui / Getty Images
Forrás: Ted Soqui / Getty Images

Renault EZ-Ultimo (2018)

Milyen lehet egy kerekeken guruló, önvezető nappaliban ülve utazni? A Renault 5,8 méteres luxusjárgánya választ adhat a kérdésre.

renault ez ultiom
Forrás: Renault