hétfő - 2023. szeptember 25.
19.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

50 báránynak teremtett munkahelyet a Volkswagen

2021. november 16. | 00:30

A német márka Tennesseeben található napelemparkjában négylábú munkaerőre is szükség van.

A Volkswagen az elmúlt hetekben mutatta be elektromos kínálatának új tagját, ID.5 modellt. A német autógyártó tervei között 2028-ig összesen mintegy 70 új villanyautót dobjon piacra, 2050-re pedig el akarják érni a teljes karbonsemlegesség állapotát. A VW most azonban egy egészen rendhagyó foglalkoztatási helyzet kapcsán került be a hírekbe.

Az amerikai Tennessee államban található Chattanoogában jövőre kezdődhet meg a Volkswagen ID.4 gyártása. Ebben a gyáregységben található az amerikai autóipar egyikm legnagyobb napelemparkja, egy 9,5 megawatt teljesítményű rendszer, mely a gyár energiaszükségletének 12,5 százalékáért felel. A 13 hektáros területen összesen 33 600 napelem működik.

Chattanoogában több, mint 4 ezer munkavállaló dolgozik, köztük 50 bárány, akiket a VW egy komoly feladat megoldására szerződtetett. A megfelelő hatásfok eléréséhez a napelemeknek szilárd talajra van szükségük, az erózió azonban problémákat okozhat. Ennek megelőzése érdekében bárányokat legeltetnek a területen, miközben az állatok ürülékükkel trágyázzák is a földet.

A négylábú munkaerő alkalmazásának további előnye, hogy a bárányok olyan helyekre is bejutnak, ahová a fűnyírók nem férnek be. A feladat elvégzésére eredetileg kecskéket szemeltek ki, ám azok gyakran ráugranak a napelemekre, vagy elrágják a kábeleket, így a bárányok bizonyultak a megbízhatóbb választásnak.

„A bárányok legeltetése egy hatásos és költséghatékony módja annak, hogy kordában tartsuk a talaj vegetációját és a minimálisra csökkentsük az erózió kockázatát. Az állatok gondoskodnak a fű megfelelő méretéről, a napelemek pedig árnyékot tartanak számukra a nyári hőségben” – mondta Loran Shallenberger, a Silicon Ranch Regenerative Energy projektmenedzsere.

Nyugat-Németország 1973-ban megtiltotta a vasárnapi autóhasználatot Minimum háromliteres dízel, de inkább V8-as benzines: családi realitás Németországban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!