1. Amalfi-part, Olaszország

Az Amalfi-part Olaszország egyik legvonzóbb partvidéke. A túra Salernóban kezdődik, majd Ravello romantikus kisvárosán át vezet. Az utak arrafelé nagyon szűkek és kanyargósak, ami komoly kihívást jelent a sofőrök számára. A kilátás és a táj miatt azonban megéri vállalni.

Amalfi-part, Olaszország

2. Provence, Franciaország

Az autós kaland a festői szépségű Avignonban kezdődik, majd végighalad Les Délices du Luberon, L'Isle-sur-la-Sorgue, Roussillon, Moustiers, La Bastide de Moustiers és Les Baux-de-Provence településein. Ezekben a városkákban bátran megszállhatsz, vagy megállhatsz itt egy finom ebédre. Garantáltan egyedülálló autós kirándulásban lesz részed.

Provence, Franciaország

3. Cornwall, Anglia

Az Angliában kirándulók egyik kedvenc vidéke. Cornwallban számos kétsávos autóút található, ám ez nem jelenti azt, hogy nem találkozhatsz kihívást jelentő, szűk szakaszokkal. Indulj Penzanceból és haladj keresztül a következőkön: St. Michael's Mount, Helston, The Lizard Peninsula, Cadgwith, Falmouth, St. Austell, Polperro, Bodmin, Chysauster és St. Ives. Nyár végén, vagy tavasszal érdemes ide ellátogatni.

Cornwall, Anglia

4. Champagne, Franciaország

Egy újabb franciaországi útvonalat ajánlok figyelmedbe. A régió bortermeléséről híres, így a borok kedvelőinek különleges élvezetet nyújthat. A két és fél órás túrát érdemes Reims-ben kezdeni, majd haladj keresztül Troyes és Sézanne városán. Champagne nem tartozik Franciaország legnépszerűbb autós útvonalai közé, így legalább zavartalanul élvezheted a táj szépségét.

Champagne, Franciaország

5. Görögország középső része

Az Athén nyugati részéből induló négynapos túra életre szóló élménnyel kecsegtet. A festői szépségű útvonalon rengeteg látnivaló található, a túra során több évszázadot átívelő időutazásban lehet részed. A Korinthoszi-csatornától induló turistabusszal eljuthatsz többek között Kalamata és Delphi városaiba.

Görögország középső része

6. A hollandiai Virágút

Európa egyik legszebb útvonala. A túrát érdemes Haarlemben indítani – ha elég korán érkezel, akkor lesz időd a Frans Hals Múzeum meglátogatására is. A következő állomás Lisse, majd érdemes megállni Leidenben nézelődni egy kicsit. Április közepén a legszebbek a virágok errefelé, valamint az időjárás is kellemes.

A hollandiai Virágút

7. Négy országon átívelő Nagy Túra

Olaszországot, Franciaországot, Svájcot és Ausztriát is érinti a következő útvonal. Az összesen 800 kilométer hosszú túra a Genfi-tó környékén kezdődik, és az Alpok vonulatain halad végig. A hegyi körülmények és látvány szerelmeseinek különleges élményt nyújt. Fedezd fel még idén a négy ország látnivalóit!

Négy országon átívelő Nagy Túra

8. A baszk körutazás, Franciaország és Spanyolország

A 480 kilométeres túra Franciaországot és Spanyolországot is érinti. A városokat autópályák kötik össze, így a közlekedés viszonylag egyszerű. A kaland Bilbao városában indul, keresztülhalad Barcelonán és Madridon is. Pamplonán és a Pireneusokon keresztül vezet az út Franciaországba. Rengeteg a látnivaló errefelé – emlékezetes autós kirándulásban lehet részed.

A baszk körutazás, Franciaország és Spanyolország

9. Bergenből Oslóba, Norvégia

Nem csak Norvégia, hanem Észak-Európa egyik leglátványosabb útvonala. A túra Bergen kikötőjéből vagy repteréről indul – attól függően, hogy milyen utazási formát választasz. Javasolt az Alvik felé vezető utat választani, mely Eidfjordnál találkozik az Oslo felé vezető szakasszal. Az 1200 kilométeres autós kaland maximális élményt nyújt.

Bergenből Oslóba, Norvégia