2021. október 07. | 18:58

Az 1974-es gyártmányú kocsinak az amerikai versenysorozatok legendás csapattulajdonosa Roger Penske volt az első tulajdonosa, később pedig az F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi is versenyzett vele.

Pablo Escobar kolumbiai drogbáró a dél-amerikai ország XX. századi történelmének egyik legendás alakja. A hetvenes években hatalmas birodalmat épített fel, a Forbes magazin kimutatása alapján 1989-ben a világ 7. leggazdagabb embereként tartották számon. A kilencvenes évek elején hajtóvadászat indult ellene, majd 1993 decemberében a rendőrség különleges egysége lelőtte. A Collecting Cars aukciós ház jóvoltából most árverésre kerül egy Porsche 911 versenyautó, mely egykor Escobar tulajdonában volt. 

A kolumbiai drogbáró állítólag maga is versenyzett ezzel a Porschéval, amely a rendelkezésre álló információk alapján a kilencvenes évek elején került vissza az Egyesült Államokba. Az autónak Escobar előtt is érdekes története volt. A Porsche első tulajdonosa az amerikai autóverseny-sorozatokban számos csapatot menedzselő Roger Penske volt, majd egy időben Emerson Fittipaldi F1-es világbajnok is versenyzett vele. Penske végül John Tunstallnak adta el az autót, akitől végül Escobarhoz került a legendás modell.

Az autó 2007-ben teljes felújításon esett át, így a festése viszonylag újnak mondható. A motorháztető alatt egy 3 literes sorhatos, versenyzésre kifejlesztett motor található, az erőátvitelért pedig egy ötsebességes manuális váltó felel. Az 1974-es gyártmányú Porsche 911 RSR ára jelenleg 850 ezer dollár, azaz 260 millió forint felett jár.