Álomautó a tűzijáték árából, lehetséges?

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-08-22, 13:36

A fővárosi tűzijáték rengeteg embernek nyújtott élményt, rengeteg pénzért. Kijött volna belőle az álomautód?

Nekem nem, pedig ahogy egy nyugdíjas hölgy ölébe csöppent pénz kapcsán felvetett teóriám alkalmával, most is óriási lendülettel csaptam fel a legnagyobb európai autós hirdetési portált. Lehet ezeket a random pénzesős témákat rosszul választom meg, vagy csak az óvatosan negatív közép-kelet-európai mentalitásom korlátoz abban, hogy tágítsam a képzelőerőm.

Mindenesetre az tény, hogy kis hazánk születésnapjának tiszteletére rendezett tűzijáték nem kevesebb, mint (nettó) 212 millió forintból jött össze. Azért ez már tekintélyes összeg még akkor is, ha úgy nézzük, hogy egy fővárosnyi ember szórakoztatására szánták az összeget. Ha szabadjára engedem önző autóbuzi fantáziám, bizony akadna olyan négykerekű, amire el tudnám költeni, de ahogy már fentebb kifejtettem, még mindig túl drága dolgot fantáziáltam meg magamnak.

Ferrari F40

Merthogy egy Ferrari F40 még mindig 1 millió euróról indul, amit 212 millából tisztességes tőzsdei spekulációktól mentes fantáziával nem tudnék meg (álmodni) venni. Na de azért nem az a fajta fanatikus vagyok, aki ne tudna kevesebb pénzből is benzinszagú örömet szerezni magának, csak hát akkor már szomorúan lemondanék az olasz ménesekről is.

Porsche 911

Mivel nagyban játszunk mint Wall Street farkasa, helyből a kiszemelt összeghatár körül nézegetem tovább a lehetőségeket és ezzel világossá válik mint kínál a piac. Egy igazi klasszikust, műszaki csodát, olyasfajta sportautót, amiről azt regélik, megfelelően hajtva katartikus, de kőkemény erőfeszítés is minden pillanat vele. A Porsche 911 RS, a 2687 köbcentis 6 hengeres boxer motorral, egyenesen 1973 vagy 1974-ből.

Mivel autós magazint olvasol, nyilván neked is vannak kedvenceid, álomautóid. Van olyan, ami annyiba kerülne, mint a budapesti tűzijáték, vagy ez már elképzelhetetlen összeg erre a célra?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek