Milyen álomautót vennék, ha az ölembe csöppenne egy táska pénz

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-05-12, 05:13

Ábrándozás álomautókról, amivel benzingőzös álmaim valóra válthatnám. Mi lenne, ha az autóvásárlás nem ésszerű döntés lenne?

Pár napja olvastam az interneten, hogy 2016-ban egy rokkantnyugdíjas nő számlájára tekintélyes összeg érkezett, persze tévedésből. A hölgy a hirtelen jött pénznek nagyon megörült, gyorsan kézzelfogható bankjegyekre váltotta a virtuális krediteket, gondolom Dagobert bácsizni akart egy kicsit. A program hosszabbra nyúlt és végül új irányt vett, ugyanis az az instant milliomos nő vett két X6-os BMW-t és meglépett a pénzzel Németországba, de aztán hamar el is fogták.

 
Hogy a sztori minden részlete pontosan kiderül-e azt senki nem tudja, mindenesetre megbizgette a fantáziámat a dolog. Mi történne, ha valami csoda folytán hirtelen lenne 80 millám, és mondjuk csak autóval kapcsolatos dolgokra költeném. Mármint, ha nyernék a lottón vagy a lovin, a kaparós sorsjegyen, tudom is én egy tenderen… tök mindegy, de a törvény számára legális módon úszhatnék a pénzben és megvehetném az álomautóimat.

Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition álomautó

Ennek kapcsán el is kezdtem kutatni a hazai használtautók piacán van-e valami vérpezsdítő finomság. Első gondolatom persze rögtön valami hétvégi pályázós vas beszerzése felé vezetett. Személy szerint egyedileg épített célszerszámokat preferálom ezen a téren, de a gyors pénz gyors megoldás alapon valami olyat kellene venni amit még azon a hétvégén meghajthatok, természetesen egy arra megfelelő versenypályán. Ezzel kapcsolatban a másik perverzióm, hogy rajongok a klasszikusokért.

Ferrari F40 álomautó

Mivel az élet hozta a példát a bevezetőben leírt 80 milliós összeggel, most az álmaimnak is ezzel az összeggel szabtam határt. Sajnos az ár miatt, illetve azért, mert itthon nincs eladó, a Ferrari F40 ez esetben szóba sem jöhetett. Kis kutatás után arra jutottam, hogy az én szájízemnek megfelelő klasszikus XX. századi szupersportkocsit nem is igazán találnék itthon. Sőt, gyakorlatilag a 2000-es évek előtti puritán teljesítményorientált sportautók kategóriája majdhogynem nullára csökkent a használtauto.hu portál listája alapján, legalábbis akkor amikor én kerestem. Így a szoros értelemben vett álomautó vásárlásom szertefoszlott a képzeletemben.

Porsche 911 Turbo 1996 álomautó

Szomorú lettem, hogy még odáig sem jutott el a gondolat, hogy az anyagi szabadság elméletén eljátszadozva elképzeljem egy öreg Ferrari, Porshe, Lancia Delta HF Integrale, Mitshubishi EVO VI, Toyota Celica GT4, Honda NSX megvásárlását, mert nem igazán van belőle kínálat. De semmi gond, egy igazi autóőrült megtalálja magának a módját, hogy elköltsön egy rakat pénzt, valami korlátozott használhatóságú szörnyetegre. Mivel az elképzelt keret engedi, valószínűleg az egyszem 1996-os Porshe 911 Carrera 4S-t  választanám. Ha viszont más nincs, akkor jöhetnek a kortárs benzintemetők, példának okáért egy manuális Ford Mustangot esetleg egy 370Z-t választanék és már nézném is, hol van a legközelebbi nyílt pályanap. A választástól függően 15 és 20 millió között meg is állna a keret, így marad bőven még az autópark bővítésére.

Ford Mustang Shelby 2019 álomautó

Ha a hobbiautó megvan, minden bizonnyal szükségem lenne egy méltó közlekedési eszközre, amivel kényelmesen teljesíthetem a távot, ha éppen nyaralásról lenne szó. Ugyan az utódok elhelyezésével pillanatnyilag nem kell foglalkoznom, de van két közepes testű kutyánk és párom is szeret kényelmesen utazni, mindenképpen valami kombi vagy SUV kellene. Na ebben a kategóriában lehet válogatni, az autógyártók komoly kínálattal rendelkeznek a hedonista autó őrülteknek szánt családi vasakból, csak pénz kell és válogatni.

Audi RS6 Avant 2019 álomautó

Az élvezetből elkövetett autóvásárlások között fontos arra is gondolnom, hogy nem biztos csak én fogom vezetni a járgányokat. Mivel a hétköznapi verdát úgy választanám ki, hogy azt egészen biztosan a párom is hajtaná nem keveset, valami olyan kellene, ami szép és biztonságos is. Na de mielőtt ezt rendesen végiggondolnám, már tuti egy új Audi RS6 kombival gurulnék ki a kereskedésből és nem aggódnék a következményeken, mert szerintem mindent tud, amit az előbb felsoroltam.

Számításaim szerint a legrosszabb esetben is maradnia kellett legalább úgy 20 millió megálmodott forintnak, de úgy gondolom ennek a fele is elég lenne az autókkal kapcsolatos egyéb költségekre egy rövid időre. Álmomban úgysem éri meg hosszútávra tervezni, úgyis mindjárt itt a reggel és csörög a vekker.

Jeep Wrangler 2019 álomautó

Mivel maradt egy kis anyagi keret, hülye lennék kihagyni a lehetőséget, hogy beszerezzek egy terepjárót is. Mindig is tetszett a Jeep Wrangler formavilága, mármint terepjárók között, ráadásul egy rendes gumival egészen remek tulajdonságokkal bír terepen, szóval egy ilyet is vennék. Így amikor valami száguldozás mentes programra vágynék, megnézném ki lehet-e egyenesíteni az utat a nagyvárosok között.

Te is vennél két BMW X6-ot mint a nyugdíjas hölgy? Neked milyen autó a szíved vágya, beleférne 80 millóba? Írd meg kommentben, hogy te milyen autó(k)ra tudnál elverni hirtelen ennyi pénzt.

Címkék:

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
2019. január 11.
A sebesség szerelmese vagy? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog
lószállító
2019. május 27.
A következő összeállításban van minden, a banán alakú autótól, a hátsó ülésen szállított létrán át, a villamoson rendhagyó módon bliccelő néniig