Több mint 600 lóerős lesz a következő BMW X6 M

Frissítve:
2018-11-13, 11:15

Nagy, nehéz, négy kereke van. Szemből terepjárónak néz ki, de teljesítménye a sportkupékat is megszégyeníti. Mire gondolok? Naná, hogy az új X6 M-re!

bajorok első generációs kupé-terepjáróját 2008-ban mutatták be, az eleinte megosztó formavilág gyorsan népszerűvé vált a vásárlók között, sőt, kategóriát teremtett, amiben már a stuttgarti és ingolstadti konkurens is képviseli magát egy-egy modellel. Az aktuális, F16-os kódjelű X6-os 2015 óta van forgalomban, nyolcgangos váltóval és praktikusabb helykínálattal licitálta túl híres felmenőjét. Ennek az autónak az utódját tervezi bemutatni a BMW a Shanghai Autószalonon 2019 áprilisában, a türelmetlen rajongóknak jó hír, hogy az imént kiszivárgott néhány fotó és információ a bajor giga-SUV-ról!

BMW X6 harmadik generációja álcázva

A gyártás az Egyesült Államokban, azon belül is a dél-karolinai Spartanburg városában fog zajlani, ahol a prototípusokat készítették tesztelésre. A motorválasztékról egyelőre annyit tudni, hogy a dízeleket nem űzik ki a palettáról, xDrive30d és xDrive40d fogja képviselni a mezei változatokat, várhatóan ugyanaz a sorhatos blokk fog bennük dolgozni, egy vagy két turbóval megfújva.

BMW X6 SUV következő generációja

A benzinesek xDrive40i-vel fognak startolni, zászlóshajóként ott az 50i, ezek közé még egy plug-in hibridet is pozícionálnak, 45e típusjelzéssel. Természetesen az M-betűs modellek sem maradnak ki a sorból, az áthidaló M50i elsősorban az amerikai piacra készül, de a quad-turbós M50d Európában is elérhető lesz, a háromliteres dízel ebben 400 lóerőt fog teljesíteni.

BMW X6-os harmadik generációja

Az igazi mészárszéket persze az X6 M fogja jelenteni, amiben az M5-ből már ismert 4,4 literes V8-as 600 lóerő feletti teljesítményt bocsájt a vezető rendelkezésére. A X5-höz hasonlóan a BMW CLAR platformjára épül a kupé-terepjáró, a spirálrugós felfüggesztés mellett légrugós kivitelben is elérhető lesz a modell. A formát illetően annyi már bizonyos, hogy a tetővonal nem lesz olyan meredek, mint korábbi társainál, a praktikum fontosabb helyet kapott, mint a divatos exteriőr. Bár azért ennek sem kell majd szégyellnie magát fő konkurense, a Mercedes GLE Coupé mellett, sem kinézetben, sem teljesítményben!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon