2022. október 07. | 14:33

A Ford Mustang testű, Zimmer Golden Spirit orrú egyedi autóra lehet licitálni.

A Mustang rész stimmel, majdnem. Hátulról jó, motorilag talált, viszont az eleje mintha nem egy megszokott Ford lenne. Ez az autó egy Mustang és a Zimmer nevű gyártó termékének kissé elrontottnak tűnő szerelemgyermeke.

Aki nem ismerné, a Zimmer egy amerikai cég, amely kifejezetten neoklasszikus járművek gyártásával foglalkozik, lassan 50 éve. A neoklasszikus járművek olyan modern autók, amelyek megfelelnek a jelenkor technikai és kényelmi szintjének, azonban kinézetre az 1900-as évek első évtizedeit idézik. A Zimmer első autója, a Golden Spirit 1978 és '88 között létezett és az akkori Ford Mustang harmadik generációjára épült, csak eltérő orr-résszel. Ugyanez mondható el erről az autóról is, annyi különbséggel, hogy az autó alapja egy 2011-es Mustang.

Annak érdekében, hogy a kora huszadik századi autókat idéző első rész passzoljon a póniautó kasztnijához, a tengelytávot meg kellett növelni, viszont a motor és a belső teljesen érintetlen maradt. 5,0 literes, V8-as Coyote motor hajtja az autót és 412 lóerőt termel ki, viszont a váltó automata.

Mindezek miatt, az autó technikai és jogi értelemben Ford Mustang. A papírjai is erre a márkára vannak kiállítva, így semmi nem állhat annak az útjába, hogy valaki vezesse ezt a kocsit. A Bringatrailer.comon meghirdetett aukció október 13-áig van érvényben és már most 11 ezer dollárnál járnak, ebből is látszik, hogy Amerikában imádják az ilyen őrült járgányokat.