Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-2 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Aukcióra megy a Lamborghini Countach, amit a Wall Street farkasában használtak

2023. augusztus 07. | 10:14

Szerencsére nem azt a példányt bocsátják aukcióra, amit Leonardo DiCaprio összetört a forgatáson.

Ahogy azt már korábban megírtuk, kiderült, hogy a Wall Street farkasának forgatásán a rendezőnek Martin Scorsesenek nem tetszettek a replika Lamborghinik, ezért eredeti Countach sportautókat használtak.

Így még sokkolóbb, hogy a főszereplő, Leonardo DiCaprio (pontosabban a dublőre) egy eredeti Lambót zúzott le abban a jelenetben, ahol DiCaprio karaktere, Jordan Belfort csúnyán be van drogozva.

Most pedig aukcióra bocsátanak egy másik Countach modellt, amely szerepelt a filmben. Az RM Shoteby's aukcióján szerepel majd a ritka sportautó, amely ráadásul egy speciális kiadású példány.

A 25th Anniversary edition Lambo egy USA-piacos ritkaság, amely Bianco Polo fényezést és szintén fehér belteret kapott. Az 5,2 literes szívómotorral szerelt autó hátsókerekes, ötös manuális váltóval szerelve.

A KLA12722 kódszámú Lambo nem sérült meg a forgatás közben, egy olyan részben szerepelt, amely végül nem úgy került be a filmbe, ahogy tervezték. Az ára a várakozások szerint 1,5-2 millió dollár (532-710 millió forint) közt mozog majd.

Az esélyes, hogy a világhírű Oscar-díjas színész ebben a példányban is ült, ez szintén emeli az autó értékét a gyűjtők számára. Annyi biztos, hogy halandók általában nem tudnak licitálni azokra az autókra, amiket az RM Shoteby's aukcióin értékesítenek.

Depositphotos
Azt hiszed, most drága az üzemanyag? Januártól még rosszabb világ jöhet a kormány intézkedései nyomán 6 darab, csutkára felújított klasszikus autót adományoz el Robert Downey Jr.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!