2023. január 27. | 14:34

A rendező ilyen téren is maximalista volt és nem akart himi-humi replikákkal szórakozni.

Még a 2014-es bemutatásakor nagyot szólt a Wall Street Farkasa című film, hiszen jó színészekkel játszottak el egy jó történetet a brókerek életéről. A filmben voltak érdekes jelenetek, de mind a valóságot tükrözték kellő hitelességgel eljátszva.

Sokan talán nem is tudják, hogy milyen szintű hitelességgel. Ugye sok autórajongónak megvan az a hófehér Lamborghini Countatch, amibe Leonardo DiCaprio egy ponton iszonyatosan bedrogozva próbál bejutni.

Na, az nem replika volt, hanem egy igazi Lambo. És megvan az a pont, ahol össze is törti? Na, az is az igazi autó volt, úgyhogy most így kilenc év után mindenki morzsoljon el egy könnycseppet.

Az indok az volt, hogy a forgatáson a maximalista rendezőnek (Martin Scorsese) egyszerűen nem tetszett az, ahogy a filmhez legyártott replikák összetörtek, szerinte nem volt kellően hiteles. Ezért nem engedhette, hogy a jelenet így maradjon, berendelt egy eredeti Lamborghini Countatch-t.

Nem is akármilyet, hanem egy 1989-es 25 th Anniversary kivitelt, amiből ráadásul egy ritka, kívül-belül fehér, USA piacra gyártott modellt szereztek. Az autóból összesen 23 darab készült és a forgatáshoz használtban mindössze 7000 mérföld, átszámolva bő 11 000 kilométer volt.

De a jelenet elkészült az eredeti autóval és ahogy a filmben is látni, összetörték. A téma azért került elő ennyi idő után is, mert az IMCDB (Internet Movie Car Database) oldalán az egyik kommentelő azt állítja, hogy ő szállította az autót Scorsese filmjéhez.

Akármennyire is kár az autóért, a forgatás lassan 10 éve történt és a károk egyáltalán nem tűnnek helyreállíthatatlannak, főleg, hogy az ilyen különleges autóknál nem a mezei karosszérialakatosokat kérik fel a munkára. Viszont ha egy kicsit is szereted ezt a modellt vagy a márkát, innentől képtelen leszel ugyanazzal a szemmel nézni majd a filmet.

Ebben a jelenetben ugrik be neki, hogy mit is művelt hazafele autójával:

Ebben a jelenetben pedig még csak a legendás beszállás és egy egészen jónak tűnő elindulás van még:

Lamborghini