2019. július 12. | 16:17

Eladó egy piros Lamborghini Countach, ami Mario Andrettié volt.

Mario Andretti az autósport élő legendája, 1978-ban Formula 1-es világbajnokságot nyert. Ezen kívül aktív éveiben négyszer megnyerte az Indycar sorozatot, 1967-ben elhódította a Daytona 500 trófeáját, két évvel később az Indianapolisi 500 mérföldes versenyen is diadalmaskodott. Sőt még a Le Mans-i 24 órást is behúzta.

Hihetetlen karrier áll az olasz versenyző mögött, aki szinte megszállottan szereti a Lamborghini autóit. Az évek során a tulajdonában volt egy 1989-es Anniversary Countach, egy 1991-es Diablo, egy Murcielago, egy Aventador, és ez a lenyűgöző 1984-es Countach, amely most eladósorba került.

Ez a hetvenes években megjelenő Countach 5000S kódjelű változata, amelynek karosszériáján nem módosítottak viszont a belső terén igen, illetve egy nagyobb motort kapott. Így egy hosszirányban beszerelt 2 5 literes V12-es erőforrás duruzsult a géptető alatt, sőt, ez még a karburátoros verzió, amelynek még szebb, morgósabb és egyedibb hangja van mint a későbbi üzemanyag-befecskendezéseseknek.

A 371 lóerős erőforrás 7 000-es fordulaton adta le a maximális teljesítményét, végsebessége a 80-as években 300 km/óra körül karistolt. Az 1 490 kg-os kasztni 5,6 másodperc alatt érte el a 100 km/órát. Ezekhez az adatokhoz a gyártó 19 liter körüli fogyasztást határozott meg, azért, ha nyomod neki többet is megkajál az...

A formaterve a mai napig nem évült el és csodálatosan fest ebben a piros árnyalatban. Mr. Andretti remek ízléssel rendelkezik, hiszen barna belsőt kért hozzá, amely remekül passzol a külső színhez. Ha ez nem lenne elég akkor a külső visszapillantókon egyedi Andretti logó is látható, amely még különlegesebbé teszi az autót.

A szóban forgó Countach nemrégiben teljes felújításon esett át, természetesen az eredeti szerszámkészlet, kesztyű és a Thor márkájú kalapács is megvan hozzá. A Lamborghini 321 db-ot készített a Countach 5000S-ből, de csak az egyik tulajdonosa volt Mario Andretti. Így már érthető a 400 ezer fontos, azaz 141 millió forintos árcetli.