A fanatikus autórajongó, aki legszívesebben egyfolytában benzingőzt lélegezne be, hajlamos magára tetováltatni kedvenc márkájának logóját, illetve nevét. 2020 októberében már készült a tetoválások népszerűségére vonatkozó kutatás, akkor a Volkswagen került a lista élére. Lássuk, milyen eredményt mutat egy 2022-es felmérés!

A Zutobi autós weboldal szerint az élen nincs változás: összesen 6058 Volkswagennel kapcsolatos tetoválást tartalmazó bejegyzést találtak az Instagramon. A felmérésből kiderült, hogy a VW Bogár és Campervan modellek komoly népszerűségnek örvendenek a szörfösök körében.

Az első tíz autógyártó között megtalálható még a Tesla, a Jeep, a Pontiac, a Cadillac, a BMW, a Tata, a Mercury, a Kia és a Vissza a jövőbe filmtrilógiából legendássá vált DeLorean is.

Ami a konkrét modelleket ábrázoló tetkókat illeti, 16 614 Instagram jelöléssel a Ford Mustang messze a legnépszerűbbnek számít. A legendás autót 1964-ben mutatták be, Amerikában a mai napig státuszszimbólumnak számít. Egy kicsivel több, mint 1000 bejegyzéssel egyébként az Üvegtigris című magyar filmben is szereplő Chevrolet Impala futott be másodikként.

A top10-ben megtalálható még az Audi TT, a Chevrolet Camaro, a BMW M3, a Mini Cooper, a Dodge Challenger, a Honda Civic, a Jeep Wrangler és a Fiat 500.