Az autópályán készült videó a teherautó hátulján tujázó formáról

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-12, 08:50

A férfi teljesen nyugodtnak tűnt, mint aki már legalább századszorra csinálja ezt.

Magyarországon évtizedeken át népszerűnek számított a tujázás, sőt, néha még most is látni alkalmi akrobatákat Budapesten vagy más városokban. Amerikában most valaki videót készített egy ürgéről, aki új szintre emelte a tujázást, ami egyébként egy életveszélyes tevékenység.

Teherautó hátulján tujázó férfi

Régen azt hívták tujázásnak, amikor az emberek a villamosok külsejére felkapaszkodva utaztak, a modern szerelvényeken viszont ugyebár erre nincs lehetőség a kapaszkodók hiánya miatt, szóval a villamosütközőre pattannak fel azok, akik bliccelni vagy menőzni akarnak. Ez a mutatvány rendkívül veszélyes, hiszen a tujázók bármikor a szembe jövő villamos elé eshetnek.

Az Egyesült Államokban most egy vakmerő férfi új dimenzióba helyezte a tujázást, bár remélhetőleg sokan azért nem fogják követni a példáját. Emberünk egy teherautó hátuljára kapaszkodott fel, úgy utazott az autópályán, ezt pedig valaki meg is örökítette. A hírek szerint a teherautó 70 mérföld/órás sebességgel, vagyis 113 kilométer/órával közlekedett a 25-ös Interstate autópályán Colorado államban.

Talán mondani sem kell, de a férfi az életével játszott. Rendkívül nyugodtnak tűnt, a testbeszéde arra utalt, hogy komfortosan érzi magát. Valószínűleg már többször is utazott így, de még egyszer hangsúlyoznám, hogy követni semmiképp sem szabad a példáját. Az USA-ban és a világ más országaiban sem.

Kapcsolódó írások

Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.
Felelőtlen sofőr
2020. január 07.
Vezetés közben élőzni nem jó dolog, értem?

További hírek