93 büntetőpontot kapott a 9 piroson áthajtó ittas sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-21, 14:06

A 34 éves férfinak rengeteg szabálysértésért kell felelnie.

A rendőrök ötször is elvehetnék a jogosítványát annak a magyar autósnak, aki nemrég 93 (!) büntetőpontot gyűjtött össze Budapesten az I. kerületi Alagút utca és az V. kerületi Széchenyi utca között.

Ittas sofőr hajt át a piroson a rendőrök szeme láttára

A budapesti rendőrök 2020. július 17-én, nem sokkal éjfél után akartak megállítani egy Nissan terepjárót az I. kerületben az Alagút utcában. A Nissanban ülő sofőr azonban nem volt hajlandó félreállni, egy pillanatnyi hezitálás után inkább nagy gázt adott, majd megpróbálta lerázni a BRFK munkatársait.

Az egyenruhások gyorsan bepattantak a járőrkocsijukba, utána pedig üldözőbe vették az engedetlen járművezetőt, akit végül az V. kerületi Széchenyi utcában sikerült megállítaniuk. A rendőrök megszondáztatták a sofőrt, akkor derült ki, hogy a 34 éves férfi ivott, mielőtt elkezdett vezetni.

Az ittas járművezető 11 közigazgatási szabályszegést követett el, miközben menekült, ezeket a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette is. Az autós 9 piros lámpán hajtott át, plusz 2 behajtani tilos táblát is figyelmen kívül hagyott. A Nissan volánjánál ülő úriembernek ezen kívül 11 szabálysértésért is felelnie kell:

  • Egy alkalommal ugyebár nem állt meg a rendőri jelzésre
  • 3-3 alkalommal a szembe jövő sávban és a buszsávban közlekedett
  • 2-2 esetben pedig nem állt meg a Stop táblánál és átlépte a záróvonalat

 

Kapcsolódó írások

BMW-vel pózoló lány
2020. február 13.
Szomorú videó készült a magyar utakon tapasztalható közönyösségről.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek