Közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyorsított eljárásban került a bíróság elé az a letartóztatásban lévő román férfi, aki a leállósávba szorította a honfitársa által vezetett kamiont az M7-es autópályán.

A 45 éves vádlott 2021 májusában Budapest felé közlekedett kamionjával a sztrádán, mögötte haladt egy hasonló járműszerelvénnyel a sértett. A konfliktus pedig akkor robbant ki, amikor utóbbi gondolt egyet, és végrehajtott egy előzési manővert.

Kamionos balhé az M7-es autópályán

A helycserét követően a két sofőr az általuk használt közös rádiócsatornán szóváltásba került egymással, az irodalmi stílust mellőző eszmecserét követően a vádlott elhatározta, hogy megleckézteti honfitársát.

Ez a következőképp nézett ki: a terhelt előzésbe kezdett, szabálytalanul áttért a belső forgalmi sávba, majd a sértetti járművet elhagyva hirtelen jobbra kormányozta járműszerelvényét és a másik elé vágott. A veszélymentesnek egyáltalán nem hívható manőver miatt a sértett férfi hirtelen fékezésre, és az ütközés elkerülése érdekében a leálló sávba kormányzásra kényszerült.

A Kaposvári Járásbíróság ítéletében 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság döntése még nem jogerős, az ügyészség ugyanis súlyosbításért fellebbezett.

Az alább látható videót a sértett kamionsofőr készítette: