szombat - 2023. március 25.
15 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az megvan, hogy anno csinált a Toyota egy kabrió Yarist, de végül nem merték bevállalni a sorozatgyártást?

2023. január 01. | 08:00

A Toyota a kétezres évek eleji kabrióhullámot akarta meglovagolni a Yaris koncepciójával.

A kétezres évek rengeteg újítást hoztak a járműiparba, sok gyártó a jövő autóját igyekezett megvalósítani, azonban volt egy másik hullám, amelyre többen felkapaszkodtak: a kis méretű, megfizethető, mégis stílusos kabriók. A Volkswagennek ott volt a New Beetle, a Fordnak az Ka, a Peugeot-nak a 206. 

A Toyota a Yaris Cabrióval állt elő. Vagyis csak majdnem, mivel sosem jutott el a sorozatgyártásig. A Yaris kisautóból átalakított Cabrio a fiatalabb generációkat célozta volna meg egy olyan autó alapjain, amely 2000-ben az Év Autója Díjat is elnyerte.

Miért ne társulhatna mindezek mellé a sportosság és szabadság érzése? A Genfi Autószalonon mutatták be a kabrió koncepciót, amelyet puhatetővel szereltek fel.

A legtöbb kabrió csupán az alapmodellek egy átalakított verziója, amelynek nyitható vászonteteje van. A Yaris esetében sem történtek hatalmas változások, mégis egészen természetesen hat úgy látni ezt az autót, amelyből itthon is rengeteg rohangál, ahogy előtte még nem láttuk.

A Cabrio azonban a koncepció státuszon soha nem jutott túl, a modell nem került gyártásba és bár 2015-ben még egyszer megpróbálkoztak hasonló ötlettel a Yaris akkori generációján, de a Yaris Legian néven bemutatott terv sem érte el a várt sikert, és így elődjéhez hasonlóan csak egy jópofa ötlet maradt.

Ha érdekel, mit tud egy első generációs Yaris benzinmotorral, akkor ezt a videót se hagyd ki:

Depositphotos
Robert Downey Jr. impozáns autógyűjteményétől lementünk hídba 12 vicces történet Kimi Räikkönen főszereplésével

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!