2023. május 23. | 10:34

A történet tanulsága, hogy csak úgy ne add oda senkinek az autódat.

Egy Reddit felhasználó írta meg szomorú történetét barátjáról és autójáról. Utóbbi egy Ford Bronco, de abból is egy különleges darab, hiszen kézi váltós.

Ez Amerikában ritka dolog, hiszen náluk az automata váltó jóval elterjedtebb, sokan nem is tudnak mást vezetni. Hiszen például arra is volt példa, hogy el akartak lopni egy Subaru Impreza WRX-et, de nem sikerült, mert a tolvajok nem tudtak manuális váltós autót vezetni.

De a mostani eset sem volt sokkal kevésbé nevetséges. Hiszen a Bronco-tulajának barátja váltig állította, hogy tud manuális autót vezetni, nyugodtan kölcsön adhatja neki autóját.

Pár nappal később erőteljes kuplungszaggal kapta vissza a kocsit a tulaj, ami már gyanús volt. Végül szétszedés után derült ki, hogy barátja durván megégette a Bronco kuplungját.

Nem csak a szerkezeten jelentek meg a csúsztatásból fakadó hő miatt elszíneződések. De a tárcsa is szemmel láthatóan kukaérettre égett.

Elég intenzív lábmunka eredménye lehetett ez, mintha folyamatosan félig nyitott kuplunggal közlekedett volna. De bármit is csinált, nem egy olcsó mulatság egy ilyen kuplungszettet kicseréltetni.

Ford