2020. augusztus 04. | 12:53

Itt egy újabb példa arra, hogy az emberi hülyeség tényleg nem ismer határokat.

Két év alatt összesen hatszor tiltották el a járművezetéstől azt a férfit, aki 2019 decemberében ittasan okozott halálos balesetet Pápa közelében. A balesetet a részeg sofőr túlélte, de a betintázott járművezető barátja meghalt, amikor az autó nekicsapódott egy villanyoszlopnak.

A Veszprémi Járási Ügyészség nemrégiben emelt vádat egy 21 éves fiatalemberrel szemben, aki ellen az elmúlt két évben hat alkalommal folyt szabálysértési eljárás engedély nélküli vezetésért. A férfi azonban a figyelmeztető jelek ellenére sem volt hajlandó leállni, annak ellenére vezetett rendszeresen, hogy sosem volt jogosítványa. Senki nem tudta őt észhez téríteni, ez pedig egy ember életébe került.

A „nem a jogosítvány vezet, hanem a sofőr” mentalitással bíró koma 2019. december 29-én vásárolt magának egy autót, amit még aznap késő délután egy barátja társaságában meg is hajtott egy rossz minőségű mellékúton. A sofőrt az sem zavarta, hogy a korábbi szabálysértései miatt már több ízben is eltiltották a vezetéstől, magasról tett a rá kiszabott büntetésekre.

A próbaút során a férfi részegen vezetett, Vaszar irányába közlekedett Gecse felől. Az úttest rossz minőségére való tekintettel az adott szakaszon 40 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben. Az autójával villogó srácot viszont ez pont annyira érdekelte, mint az, hogy többszörösen eltiltották a vezetéstől. 40 helyett 105-115 km/órás tempóval száguldozott, amikor a kocsi kerekei megcsúsztak, és a sofőr egy minutum alatt elveszítette uralmát a verdája felett.

A négykerekű ezt követően az út mellett húzódó árok falának, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A sofőr túlélte a balesetet, a kocsi anyósülésén helyet foglaló 23 éves utas azonban életét vesztette a helyszínen. Az ügyészség 5 év börtönbüntetés, 5 év közügyek gyakorlásától történő eltiltás, valamint 10 év járművezetéstől eltiltás kiszabását javasolta a vádlottal szemben.