A pickupokat megszállottan imádó amerikaiak számára talán meglepő lehet, de az európaiak szinte bármilyen terhet képesek elvontatni egy szedánnal vagy egy ferdehátúval. Egyesek ennél is tovább mennek, nemrég beleállt a gyorsulási versenybe az a sofőr, aki a BMW M5-ösével amúgy egy hajót hurcibált maga után. Az ellenfél egy VW Golf GTI volt.

Míg a tengerentúliak valószínűleg egy furgont választottak volna ahhoz, hogy elvontassák ezt a rakományt, addig a videón látható illető láthatólag jól elvolt a bajor gépjárművel is. Persze az is igaz, hogy az M5-ösbe belebakolt ikerturbós V8-as nem éppen a gyengeségéről híres. Az M5 Competition, 625 lóerőt és 750 Nm nyomatékot ad le. Mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100 km/órára, a brutális teljesítmény elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb teherrel a nyakában is ki tudjon lőni, mint a nyíl. Az alábbi videón látható hajó elég nagynak tűnik, biztos, hogy a cipelése komoly hátrányt jelentett a gyorsulási verseny során.

Ennek ismeretében még inkább lenyűgöző a BMW fürgesége, persze ez az izmozás nem követendő példa, de az autó erejét jól demonstrálta ez a kis bemutató.