Hamarosan egy különleges Ferrari kerül kalapács alá az RM Sotheby’s árverésén. A 660 lóerős, 6,0 literes, V12-es motorral szerelt 2003-as Enzo a várakozások alapján rekord összegért kelhet el, mivel ez az egyetlen példány a modellből, amely gyárilag fehér fényezésű.

Az árverésre kerülő modell a ritka Extracampionario autók egyike. Ez a program kizárólag a kevesebb mint 20 tagot számláló elit ügyfélkör számára volt elérhető. Mivel egy új Ferrari Enzo vásárlása önmagában nem volt elég exkluzív, a szokványostól eltérő színeket csak a speciális ügyfelek által vásárolt autók esetében használták. A Bianco Avus névre keresztelt árnyalattal készült, 133023-as alvázszámú példány 2003 májusában készült el Maranellóban.

Az utastérben piros Rossa Corsa műszeregység és megnövelt szénszálas versenyülések vannak. A Nero fekete bőr és a 3D-s szövetbetétek határozott kontrasztot képviselnek, bár a fehér bőrborítás jobban passzolt volna ehhez az autóhoz.

Ez a ritka Ferrari eredetileg egy svájci-német ügyfélnek készült, aki később eladta egy hongkongi vevőnek. Bár a Távol-Keleten az Enzót nyilvántartásba vették, de sosem jutott el addig, hogy valóban forgalomba helyezzék. A Bianco Avus Enzo az évek során az összes szükséges szervizen átesett, legutóbb a teljes éves generálon a Ferrari of Hong Kongnál.

Most a hófehér Ferrari az RM Sotheby’s június 29-i privát árverésén fog új gazdára találni. A várakozások szerint a végösszeg bőven meghaladja majd a 2 millió dollárt (aktuális árfolyamon átváltva 752,6 millió forintot), mivel még egy korábban összetört, majd megjavított Enzóért is kifizettek már ekkora összeget.

Nyitókép: Depositphotos