Néhány napja írtam egy cikket az utakon járó önkéntes igazságosztókról, akik előszeretettel büntetőfékeznek menet közben. Amit akkor írtam, azt most is tartom (és ez a jövőben is így lesz): ha mindenki felfogná a felelősségteljes vezetés fontosságát, akkor sokkal kevesebb ember halna meg az utakon.

Büntetőfékező sofőr

A büntetőfékezés globális „találmány”, külföldön is rengetegen élnek ezzel a gusztustalan módszerrel. Nemrég küldtek nekem egy 10 perces videót, amely ugyan nem túl friss, hiszen 2018 szeptemberében lett feltöltve a YouTube-ra, de ez nem vesz el semmit az értékéből. A címből és a bevezetőből gondolom már kitaláltad, hogy mire fókuszált a videó készítője.

Érdekes volt látni a büntetőfékező sofőrök reakcióját, sok esetben elmondható volt, hogy még nekik állt feljebb, pedig az ő arroganciájuk miatt következtek be a ráfutásos balesetek. A bekapcsolt dashcam látványa aztán elvette a kedvüket a további szájkaratétól. Az egyik eset után majdnem összeverekedett a két sofőr, mondjuk bennem is felmenne a pumpa, ha valaki ennyire alattomos módon befékezne előttem.

Sok ilyen esetről írtam már, a legrosszabbul talán az a tag járt, aki előbb bevágott egy kamion elé, majd nyomott egy satuféket. A büntetőfékező okoska azonnal megbánta a tettét, az hótziher.