A dugók sem idegesítik fel a magyar autósokat annyira, mint ez

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-10, 08:44

Komoly stresszel jár a városi vezetés az autósok szerint.

A magyar autósokat leginkább az zavarja, hogy nehéz parkolóhelyet találni, derül ki a Parkl kutatásából.

A vizsgálat feltárta, hogy tízből hét magyar autóvezető akkor tud leginkább dühbe jönni, ha nem talál magának szabad parkolóhelyet. A budapesti autósok negyede heti szinten 5-10 perc alatt letudja ezt a problémakört, ötödüknek azonban hetente 30 percnél is több idejük megy el a parkolásra.

A legtöbb budapesti autós azt mondta, hogy távolság alapján választ parkolóhelyet, ugyanakkor a parkolóhely mérete, a parkoló elhelyezkedése és a parkolási díj sem tartozik az elhanyagolható szempontok közé a megkérdezettek szerint. Egyébként a budapestiek többsége egyáltalán nem elégedett a fővárosban megszabott parkolási díjakkal, 50 százalékuk kifejezetten elégedetlennek vallotta magát.

Parkoló Wartburg W353 szemből

A kutatás szerint a nők több mint 20 százalékát érte már baleset parkolóhely keresése közben (a férfiaknak pedig közel 17 százaléka járt már pórul a várakozás megkezdése előtt). Tízből több mint hét válaszadó bevallotta, hogy stresszelni kezd, ha nem talál számára megfelelő parkolóhelyet, sőt, többek szerint a parkolóhely-keresésnél bizony nincs idegőrlőbb forgalmi szituáció.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar autósokat leginkább az zavarja, hogy nehéz parkolóhelyet találni, emellett a forgalmi dugók és a többi autós balkáni vezetési stílusa is próbára teszi az idegrendszerüket, a kerékpárosokról és gyalogosokról nem is beszélve.

A városban vezető autósok számára megoldást jelenthet az ingyenesen letölthető Parkl alkalmazás, amelyet már számos fedett parkolóban és szabadtéri parkolóhelyen lehet használni. Az alkalmazás kényelmi funkcióival az autósok időt és pénzt tudnak megspórolni maguknak, ezzel is csökkentve a parkolás okozta nyűgöt. A Parkl ezen a héten (február 10-14. között) teljesen átvállalja a közterületi parkolások kényelmi díját, de ez nem minden: a néhány napos akciót követően a Parkl fejlesztői az eddigi 90 forintos kényelmi díjat tartósan 65 forintra csökkentik. Ez azt jelenti, hogy a Parkl appja az egyik legmegfizethetőbb mobilos utcai parkolást teszi majd elérhetővé a regisztrált autósok számára Magyarországon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Napi.hu

Facebook

Kapcsolódó írások

jegyhúzás parkolóautomatából
2019. június 14.
A felsorolt jóságokat egy telefonos applikációnak köszönheted, mely nem csak a te, hanem sok más autóvezető életét is könnyebbé teheti  
Alastair Moffat kaszkadőr
2020. február 19.
Alastair Moffat mutatványa kétségkívül látványosra sikerült.

További hírek