Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre, és az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyénél szedték ki a forgalomból a képeken látható gépszörnyet. A hírről Schanda Tamás politikus is beszámolt a közösségi oldalán.


Fotó: Schanda Tamás/Facebook

„A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra. Az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek munkaszerződése nem volt, a fuvarengedélyek is hiányoztak. A horrorisztikus jelenség több mint 30 százalékos túlsúllyal közlekedett” – írta bejegyzésében a politikus.


Fotó: Schanda Tamás/Facebook

A horrorkaravánt a közelben rakhatták össze, nehéz elképzelni, hogy ezt a monstrumot csak úgy átengedték volna bármelyik határon. De akkor adódik a kérdés, hogy Magyarország területére hogy tudott bejutni? A hatósági szakemberek persze nem engedték meg, hogy ez a trasnformers tovább haladjon a magyar utakon, a sokszoros szabálysértés miatt a sofőrre több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki.


Fotó: Schanda Tamás/Facebook

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tavaly decemberben azt közölte, hogy akár félmillió forintos közigazgatási bírságot szabhatnak ki a jövőben a szabálytalan vontatást végző, túlsúlyos és túlméretes járműszerelvényekre akkor is, ha azok személyautókból vagy kistehergépkocsikból állnak.

A rendőrség korábban csak a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók nem megfelelő műszaki állapotát, elégtelen rakományrögzítését ellenőrizhette és szankcionálhatta. Azóta ez megváltozott, most már a továbbhaladás kötelező feltétele – a bírság megfizetésén túl – a közlekedésbiztonságot veszélyeztető állapot megszüntetése.