2022. június 09. | 16:21

Az állat befogásához hivatásos cowboyok segítségére volt szükség.

Az autóvezetés nem könnyű sport, rengeteg zavaró tényezővel találkozhatunk közlekedés közben. Gyalogosok, a többi autós, kátyúk, sokszor pedig eltévedt állatok nehezíthetik dolgunkat. Magyarországon leggyakrabban szarvasok és őzek ugranak a gyanútlan járművezetők elé, az ilyen találkozások pedig általában kellemetlenül végződnek. Egy hasonló eset történt a hét elején az amerikai Oklahoma City környékén.

A helyi hatóságokat hétfőn telefonon értesítették, hogy egy tehéncsorda elszabadult, az állatok pedig az autópálya felé tartanak. Az egyik tehén külön kalandra indult, az esetet pedig a KOCO televíziós csatorna kamerái is rögzítették. A felvételen látható, ahogy a hivatásos cowboy, Blake Igert és kollégája, Jimmy Dishman lasszóval próbálják lelassítani a jószágot.

A jelek szerint a tehenek nem okoztak sem balesetet, sem pedig sérülést, ez pedig a képzett szakemberek beavatkozásának köszönhető. Igert a TV riporterének elmondta, ez az üldözés egy kicsit intenzívebb volt, mint a napi rutin, hiszen az állatot a forgalmas útszakaszon kellett befogniuk. Egy biztos, ezt az élményt egy ideig nem felejtik el.

Ha olyan falvakon keresztül vezet az utad, ahol az emberek egy része állattartásból ér, hasonló esetek arrafelé is előfordulhatnak. Néhány évvel ezelőtt Romániában nekem is volt egy személyes találkozóm egy eltévedt tehénnel, ami békésen átsétált a négysávos, meredeken emelkedő út egyik feléről a másikra. Tisztán emlékszem, hogy egy tehergépjárműnek hirtelen manőverrel kellett kikerülnie az állatot, ebből a többi autós már láthatta, veszély van az úton. Szerencsére sem a tehénnek, sem a közlekedőknek nem esett bántódása.

Nyitókép: YouTube