Egy férfi 17 éven keresztül épített egy Lamborghini replikát a pincéjében

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-24, 08:58

A munka befejezése után a megtört tulajdonos megvált a művétől.

Egy férfinak 17 évébe telt, míg a pincéjében megépített egy home made Lamborghini Countach 5000 S-t, az ügyes kezekkel megáldott férfi remek munkát végzett, azt meg kell hagyni. Sajnálatos módon a projekt lefolyása közben a barkácsolásban jeleskedő építőmester élete negatív irányt vett, ezért megvált a kocsitól, mert az rossz emlékeket ébresztett benne, amikor rápillantott.

Lamborghini-replika oldalról fotózva

Ken Imhoff első pillantásra beleszeretett a Lamborghini Countach modellbe, amire az Ágyúgolyó futam című amerikai filmben figyelt fel. Imhoff hamar eldöntötte, hogy kell neki egy ilyen autó, de mivel nem volt pénze arra, hogy vegyen egy igazit, így elhatározta, hogy a saját kezeivel épít magának egyet.

A férfi a pincéjében látott neki a munkának, először épített egy favázat, majd arra felpakolta az alumíniumból készített karosszériaelemeket, melyeket egy angolkerék segítségével készített el. Néhány gyári alkatrésszel is gazdagodott a másolat, a motor viszont egy Ford V8-as. A projekt közel két évtizedet ölelt fel, Imhoff 1990-ben látott neki a replika megépítésének, az utolsó simításokkal 2007-ben végzett. Ez ám az elkötelezettség!

Lamborghini-replika faváza

Az építőmester később, már a kocsi elkészülte után, komoly problémákkal szembesült. Az ugyanis nem fért ki a pincéből, csak úgy lehetett onnan kihozni, hogy előtte ástak neki egy lyukat, majd ki kellett ütni a pince falát. Ezt követően egy speciális szánon húzták ki a Lambo replikát a „börtönéből”. Logikusabb lett volna a garázsban megépíteni az autót, de bizonyos okok miatt (amiket nem ismerünk), Imhoff inkább a pincében látott neki a munkálatoknak.

Lamborghini-replika nyitott ajtókkal

A történetnek árnyoldala is van, a lelkes ezermester eladta a kocsit, az ugyanis kellemetlen emlékeket ébresztett benne minden alkalommal, amikor rápillantott. A 17 évet átkaroló projekt végigcsinálása közben Imhoff depressziós lett, az alkohol fogyasztását is túlzásba vitte, emiatt pedig egészségügyi problémái adódtak, közben pedig pénzügyileg is nehéz helyzetbe került. Mindennek tetejébe a felesége is elvált tőle, a Lambo replika emiatt élete legsötétebb szakaszára emlékeztette a férfit, aki ezért inkább lemondott a kocsiról, amibe oly sok munkát ölt.

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek