Egy legendás Toyota Supra helyreállítására gyűjtenek Japánban

Közzétéve:
2020-07-15, 15:05

Az ikonikus versenyautó évek óta egy raktárban porosodott.

Egy raktárban bukkantak rá egy Toyota Supra versenyautóra, mely a kilencvenes években a legendás Castrol TOM’s Racing színeiben állt rajthoz a japán Super GT sorozatban. A megtalálók most gyűjtést szerveznek, a befolyt pénzösszeget az autó helyreállítására fordítanák.

A gyűjtést a TOM’s Racing indította el, a teljes felújítás költségeit 146 millió forintnak megfelelő japán jen fedezné. Eddig közel 3 millió gyűlt össze. Az első fázisban egy külső-belső kozmetikai átalakítást terveznek, a második etapban pedig szeretnék az autót újra működőképessé tenni. A projekt végső célja, hogy a legendás Supra visszatérhessen a versenypályára.

A Castrol TOM’s Racing Supra 1995-ben mutatkozott be a japán GT bajnokságban, ahol olyan ellenfelekkel kellett megküzdenie, mint a legszebb napjait élő Nissan Skyline. A Toyota az utcai modellben található 2JZ motor helyett a Toyota Celica WRC 2 literes, turbófeltöltős 3S-GT hajtóegységét használta ebben a sorozatban, mely 493 lóerős teljesítménnyel és 600 Nm nyomatékkal rendelkezett. A Supra 1995. június 25-én aratta első győzelmét, melyet a következő idényekben még számos elsőség követett.

Egyelőre nem tudni, hogy kerülhetett egy ilyen legendás versenyautó a japán Csugoku-régióban található raktáregységbe, ám valószínűleg már évek óta ott porosodott. Őszintén remélem, hogy a gyűjtés eléri a célját, és a Toyota Supra újra régi fényében tündökölhet.

Kapcsolódó írások

2019-es Toyota Supra tuning elülről
2019. október 18.
A Toyota sportautója máris kedvelt tuningalapnak számít.
Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.

További hírek