TOP 3 Japán versenyautó a 90-es évekből

Közzétéve:
2019-12-30, 20:30

A japán autók mindig is közel álltak a szívemhez, főleg a pályaautókat preferálom a 90-es évekből.

Szóval összeválogattam ebből az időszakból néhány pályaorientált gépezetet. Japán egy nagyon kiszámított ország, ahol a logika és az érzékiség uralkodik legfelsőbb fokon. A mérnökök a legkisebb részletekre is a legnagyobb precizitással összpontosítanak, hogy a gyárból kiguruló autó a legpraktikusabb és a legélhetőbb legyen. Emellett pedig rengeteg csodálatos versenyautót adtak a világ motorsportjának, amikkel nagyon sok ember játszik egy-egy versenyhétvégén.

1995-ös Toyota Supra JGTC

A listát az egyik legismertebb versenyautóval kezdeném, amely a japán Grand Touring Car Championship (JGTC) egyik csúcstechnikája volt akkoriban. A sorozat még mindig fut Super GT-ként.

Az 1995-ös szezon elején debütáló Suprát kizárólag azzal a céllal fejlesztették ki, hogy legyőzze az akkoriban uralkodó Nissan Skylinet. A gyárban furfangosak voltak, ugyanis csaltak egy kicsit, pontosabban találtak egy kiskaput a szabálykönyvben.

A kikötés az volt, hogy bármilyen a gyártó által készített motor használható. Így a mérnökök kikapták a 2JZ-t a Suprából és megkapta a Toyota 3S-GT erőforrását, amely a Celica rallyautóban teljesített szolgálatot.

Ez a kombó olyan jól működött, hogy nemcsak a japán motorsport, de globálisan is legendás lett, akárcsak a Castrol-os trikolor.

A Toyota Supra JGTC oldalról fotózva

1995-ös Subaru Impreza WRC

A 90-es évek másik legendás négykerekűje szintén a születésem évében alkotott maradandót. Az 1995-es Subaru Impreza Colin McRae-vel a volán mögött a legtöbb motorsport-rajongó agyába vésődött. Az 555-ös Subarut még az is ismeri, akinek az életéből kimaradt a WRC világa.

Az akkori szezonban nyolc versenyhelyszín szerepelt a naptárban, ezekből ötöt megnyert az Impreza, ez akkoriban nagyon nagy szó volt. A legikonikusabb állomás a Wales Rally volt, ahol McRae olyan könnyedséggel és pontosan terelgette a WRC technikát, mint ahogy egy festőművész dolgozik.

Tavaly szeptemberben lett volna 50 éves a ralilegenda, a pályafutásáról szóló cikkemet a linkre kattintva megtaláljátok.

A Subaru Impreza WRC egy kanyarban

1990-es Nissan Skyline GT-R R32 Group A

Ha valaha is játszottál a Gran Turismóval, akkor ismerős az A csoportos R32-es Nissan. A rendhagyó formák, a fehér felnik és az ikonikus CALSONIC-os kék fényezés mind a csomag részét képezik. Nem csak jól néz ki, de rendkívül gyors és sikeres volt a versenypályán is.

A 2,8 literes sorhatos erőforráshoz összkerékhajtás csatlakozik, amely tökéletes elegyet alkot. A Skyline négy szezonon keresztül nem talált legyőzőre az All Japan Touring Car Championshipben. Ebbe beletartozik az is, hogy egyhuzamban 29 versenyen tudott diadalmaskodni.

A Skyline későbbi modelljei, kimondottan az R34 egy gyerekkori álmom. Ha egyszer megengedhetem magamnak, akkor tuti, hogy szerzek egy bódét és addig reszelgetem, amíg olyan nem lesz mint új korában.

A Nissan Skyline GT-R R32 egy kanyarban

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!

További hírek